Hende Csaba: nem szeretném, ha a polgármesteri évzáró után muzulmán srácok hajkurásznák a magyar lányokat a szombathelyi Fő téren

Frisss.hu - Fotó: Bodorkós Máté • 2016. szeptember 16., péntek •
Dömötör Csabával közösen a menekültválság hatásairól beszéltek.
Hende Csaba: nem szeretném, ha a polgármesteri évzáró után muzulmán srácok hajkurásznák a magyar lányokat a szombathelyi Fő téren

A rekkenő hőség ellenére is teltház fogadta a szombathelyi MMIK második emeleti termében az előadókat. Nem csoda, hiszen gyerekeink, unokáink és dédunokáink jövőjét érintő kérdésről volt szó, méghozzá a menekültválságról, annak hatásairól és következményeiről, valamint az október másodiki népszavazásról.

Elsőként Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere kapta meg a szót Dr. Hende Csabától, Szombathely országgyűlési képviselőjétől és az est moderátorától. Puskás Tivadar szerint történelmi felelősség előtt állunk, ezért is fontos, hogy aki magyar, az október másodikán menjen el, és nyilvánítson véleményt.

"Nagyon szeretünk mindenkit. Nagyon szeretjük, ha jönnek emberek. Azt is szeretjük, ha a mi kultúránkat átveszik és e szerint gondolkodnak, de nem szeretnénk, ezt az európai és magyar kultúrát egy kicsit sem feladni, mert ez az őseink kultúrája és ezzel együtt a miénk is." - tette hozzá Puskás Tivadar.

Fontos a biztonság és ebből a szempontból Szombathely jól áll. Ez azonban gyorsan megváltozhat, amit Dr. Hende Csaba friss sajtóhírekkel érzékeltetett is.

Kitért Jean Asselborn, luxemburgi külügyminiszter nyilatkozatára, amiben arról beszélt, hogy Magyarországot ki kellene zárni az EU-ból, azért, ahogy a migránsokkal bánunk és mert szerinte hamarosan lövetni fogunk rájuk. Hende Csaba erre azt mondta, hogy a luxemburgi miniszter alaposan beledurrantott a nullás vízbe, mert a helyzet sokkal inkább fordítva képzelhető el. Rögtön példaként hozta a német belügyminiszter, Thomas de Maiziere keddi  tévés nyilatkozatát, amiben beszámolt a német biztonsági szervek akciójáról, amikor az Iszlám Állam egy alvó sejtjét számolták fel és elfogtak három terroristát, ehhez 300 rendőr közreműködésére volt szükség.

Ezek az alvó "ügynökök" csak a parancsra vártak, hogy terrorista támadást hajtsanak végre az ellen a Németország ellen, ami befogadta őket. Az ilyen példák mutatják meg igazán, hogy van létjogosultsága a magyar kormány intézkedéseinek.

Ezek ellenére a szombathelyi baloldal továbbra is kiáll a menekültek betelepítése mellett.

"Még két hírt hadd mondjak el önöknek, az egyik, hogy Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter bejelentette, hogy egy 15 éves terrorista fiút tartóztattak le. 2001-ben született, és ez az a korosztály, amit a legkönnyebb fanatizálni." - idézte a hírt Dr. Hende Csaba.

Az utolsó hír pedig a 30 legnagyobb német vállalatról szólt, akik eddig 63 migránst tudtak csak munkába állítani, közülük ötvenet a német posta alkalmaz levélválogatásra. A német tervek szerint, 15 év múlva a tavalyi másfél millió migráns legalább 75 százalékát munkába állítanák, a maradék 25 százaléknak pedig marad a kvótarendszer.

Az est főelőadója Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azzal kezdte, hogy az október másodiki népszavazás nem csak Magyarország, hanem egész Európa jövőjét meghatározhatja.

"Európára példátlan migrációs nyomás nehezedik, csak tavaly másfél millió bevándorló érkezett ellenőrizetlenül, ezek közül 760 ezren a mi térségünkön keresztül jöttek, és amikor Németország bejelentette, hogy a szír állampolgárokat befogadja, megszaporodott a hamis szír útlevelek száma." - mondta Dömötör Csaba.

Az elvándorlás oka az, hogy tőlünk keletre és délre állandóan katonai konfliktusok vannak, az éghajlatváltozás pedig az afrikai térségben okoz szárazságot. Ezért is helytállóbb a népvándorlás szót használni.

Líbiában 1 millió, Törökországban 4 millió ember áll gyakorlatilag útra készen, a józan ész és a történelmi példák pedig azt diktálnák, hogy Európának minden erejével a határok védelmére kellene koncentrálnia.

Dömötör szerint az sem helytálló, hogy kötelező elosztási eljárás során csak 1300 főt telepítenének Magyarországra, a jövőben pedig Brüsszelből döntenék el, hogy ki jön Magyarországra, ez pedig a jövőben Európába érkezők számától függ majd.

A kvótacsomag másik aggályos pontja az, hogy az EU büntetési tételként 78 millió forint bírságot szabna ki bevándorlónként arra az országra, aki nem fogadja be a kötelező betelepítés során odaküldötteket. Egy magyar ember átlagosan 39 évet dolgozik ennyi pénzért.

"Most még van lehetőség, hogy ezeket a döntéseket elutasítsuk, jelenleg a tagországoknál pattog a labda. Annyi biztos, hogy Brüsszel már döntött a bevándorlási krízis kezeléséről, de még mondhatunk nemet." - tette hozzá Dömötör.

"Az látszik, hogy itt van már az új nemzedék az ajtóban, akik majd átveszik tőlünk a stafétabotot" - zárta az előadást Dr. Hende Csaba.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére