Házasság focista módra: mostantól Haladás-Viktória néven szerepelnek a focista hölgyek

SzR-haladas.hu - Fotó: haladas.hu • 2017. augusztus 03., csütörtök •
A 2017/2018-as bajnokságban már női csapatot is indít a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata. A tavalyi bronzérmes "házasságot" kötött a zöld-fehérekkel.
Házasság focista módra: mostantól Haladás-Viktória néven szerepelnek a focista hölgyek

A haladas.hu weblapot böngészve értesültünk a nászról. Az már korábban kiderült, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség egy év múlva, a 2018/2019-es bajnokságban az NB I-es labdarúgóklubok számára kötelezővé teszi felnőtt női együttes indítását. Annak ellenére, hogy a szabály csak jövőre lép életbe, Szombathelyen már nyélbe is ütötték a menyegzőt. A Szombathelyi Swietelsky-Haladás férfi és a Viktória FC női NB I-es csapata ,,egybekelt”,  a női együttes játékosai átigazoltak a zöld-fehérekhez. Így a két hét múlva rajtoló pontvadászatban már Haladás- Viktória néven indulnak a csajok.
Három éve együttműködési megállapodást kötöttünk a Haladással, melynek értelmében a mostani U16-os és U19-es (korábbi U15 és U18) csapatunk Haladás-Viktória néven indult a bajnokságban, ugyanis az NB I-es férfiklubok számára női utánpótlás-együttes indítása eddig is kötelező volt. Az MLSZ elfogadta, hogy ezt a feltételt így teljesítsük, ám ez a szabály idén megváltozott. A Haladásnak és nekünk is külön-külön kellett volna indítanunk U16-os és U19-es csapatot. Az volt tehát a legbölcsebb megoldás, ha a két klub egyesül, július közepétől jóval szorosabbra fűztük a megállapodást, ezért a jövőben Haladás-Viktória néven szerepelünk. A 18-as felnőttkeret valamennyi játékosa átigazolt, és két plusz egy évre szóló szerződést írt alá a Szombathelyi Haladás Kft.-hez, tehát ugyanúgy profi labdarúgók, mint például Király Gábor. Az U16-os és U19-es csapataink igazolásai is a Haladáshoz kerültek, de mivel fiatal játékosokról van szó, ők még nem kaphattak profi szerződést. Jövő nyártól egyébként valamennyi férfi NB I-es labdarúgócsapat számára kötelező női csapat indítása, ennek hiányában nem kaphat klublicencet. Mi azért léptünk már most, mert félő volt, hogy azok a klubok, amelyeknek nincsenek női labdarúgóik, egy év múlva esetleg "lerabolják" csapatunkat. Így viszont sikerült bebiztosítani magunkat, s egy nagy múltú, patinás klubhoz tartozunk. Ami az együttműködést illeti, a női szekció vezetősége, szakmai stábja nem változik, a Haladás a szakmai munkába nem szól bele, csak a gazdasági ügyek tartoznak rájuk. A mezünkre a Viktória címere mellé a Haladásé is felkerült, hazai meccseinket változatlanul a Király Sportlétesítményben rendezzük – tájékoztatta a haladas.hu-t Kiss Tamás, a Viktória klubmenedzsere.

Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója pedig azt nyilatkozta a zöld-fehérek weboldalának, hogy szeretnének a női labdarúgás népszerűsítésében részt venni, ezért is léptek házasságra a Viktóriával.
Stabil hátteret biztosítunk a női csapat számára, néhány játékos a profi státusznak köszönhetően ezentúl csak a futballra koncentrálhat. Úgy gondolom, a Haladás, mint név és a profi szerződés a jövőben is vonzó lehet a női játékosok számára. Azt szeretnénk, hogy csakúgy, mint eddig, az immáron Haladás-Viktória néven szereplő csapat meghatározó tagja maradjon az első osztálynak - tette hozzá Tóth Miklós. 

Mostantól Hajrá Haladás-Viktória!
 

közösség

további frisss

lap tetejére