Házasok jubileuma: Megtudtuk a hosszú, boldog házasság titkát! (képgalériával)

vkriszti-HCs • 2014. június 28., szombat •
Házastársak sokasága ünnepelte június 28-án házasságuk jubileumát a szombathelyi Székesegyházban. Az ünnepi esemény Veres András megyéspüspök szentmiséjével kezdődött, a Szombathelyi Egyházmegye szervezésében. Az eseményre azokat a házaspárokat várták, akik az idei évben ünneplik az 5., 10., 15., 20., 25, illetve 30., 35. házassági évfordulójukat. A püspöki szentmise keretében a házastársak megújították fogadalmukat, ezt követően pedig emléklapok, lakatok átadása történt meg, aztán a közös ebéd elfogyasztása után kulturális programok rendeztek.
Házasok jubileuma: Megtudtuk a hosszú, boldog házasság titkát! (képgalériával)

Az ünnepi mise után minden pár egy lakatot helyezett el szerelmük és összetartozásuk zálogaként a templom melletti kovácsoltvas állványon. Látva a házasok sokaságát, kíváncsiak voltunk, vajon mi az évtizedekig tartó, boldog házasság titka. Így hát megkérdeztük őket:

Mária és Ferenc szerint a kiegyensúlyozott párkapcsolat és házasság legfontosabb alapja a megértés. Ha nincs a két fél között megértés, akkor hiába várják a boldogságot. 

Norbi és Kati tíz éve házasok, még nem gondolkodtak el azon, mi is lehet a nyitja kettejük harmóniájának, de abban egyetértenek, hogy megértés és kompromisszum nélkül nincs működő kapcsolat.

Zsuzsa és Zsolt nem csak nevükben harmonizálnak. Kettejük házassága a szereteten, békességen, megértésen, és őszinteségen alapszik. Úgy gondolják ez az, ami minden nap összetartja őket.

A megkérdezett párok szinte kivétel nélkül kiemelték a megértés fontosságát. Tehát, ha hinni lehet az „öreg házasoknak” – márpedig kinek hinnénk, ha nekik nem – a harmonikus, boldog házasság titka egymás megértésén és elfogadásán alapszik.

Persze a jó házasságra nincs általános recept, minden kapcsolat más és más, de az alapvetően egymás tisztelete és szeretete minden életet megszépít.

 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére