Birkózás: Hatos, Veréb és Ligeti is magyar bajnok!

SzR-birkozoszov.hu • 2015. április 26., vasárnap •
Április utolsó vasárnapján rendezték a felnőtt szabadfogású birkózók országos bajnokságát Miskolcon, az Egyetemi Körcsarnokban, ahol a férfiak küzdelmei mellett a kadet lányok is megküzdöttek a címeres mezekért. Az összesített pontversenyt a Csepeli BC csapata nyerte, megelőzve a szombathelyieket és az angyalföldieket, ám a nap szenzációját még is a Haladás VSE versenyzője, Hatos Gábor érte el, aki ezúttal a 97 kilogrammosok között szerzett magyar bajnoki címet. Hatos mellett Veréb István és Ligeti Dániel is magyar bajnok lett.
Birkózás: Hatos, Veréb és Ligeti is magyar bajnok!

A londoni olimpia bronzérmese Tóth Rafaelt, Szabó Mihályt és Szmik Attilát is legyőzte, így megérdemelten állhatott az eredeti versenysúlyánál kettővel nagyobb kategória dobogójának tetejére. A Haladás a 86 és 125 kilogrammosok között tudott még bajnoki aranyakat nyerni, amit a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Veréb Istvánnak, valamint az Eb-ezüstérmes Ligeti Dánielnek köszönhettek.

A Bánkuti Zsolt vezette csepeli versenyzők Vida Csaba, Molnár József, Lukács Norbert és Gulyás Zsombor révén négy súlycsoportban is diadalmaskodtak. A fennmaradó egy aranyérmet a legkisebb súlycsoportban a mindössze 19 éves Vilhelm Richárd szerezte, aki újpesti színekben fordulatos, izgalmas mérkőzéseket vívott a mai napon.

közösség

további frisss

lap tetejére