Hátborzongató állatkísérletek, amik megrázták a világot

Szerző: frisss.hu/iflscience.com - Fotó: iflscience.com • 2017. január 24., kedd •
Telefonná alakított macska és a kétfejű kutya a bizonyíték arra, hogy az emberek szörnyű dolgokra képesek a tudomány nevében.
Hátborzongató állatkísérletek, amik megrázták a világot

Az orvostudomány fejlődése érdekében gyakran furcsa vagy kegyetlen kísérleteket végeztek a kutatók, de előfordult azt is, hogy szimplán az emberi őrültség miatt kellett meghalniuk az állatoknak.   

Emberi fület növesztett egér

Dr. Charles Vacanti és asszisztense Linda Griffith-Cima 1997-ben egy emberi fül DNS-ét ültették be az egér DNS-ébe, így kinőtt egy hallószerv az állat hátán. A kísérlet célja az volt, hogy a fül nélkül született, vagy megsérült fülű embereken a jövőben könnyebben tudjanak segíteni. 

Kétfejű kutya

Vladimir Demikhov szovjet tudóst korábban a szervátültetés úttörőjeként tartották számon, ma már azért nem ennyire elfogultak a munkásságával kapcsolatban. Demikhov nevéhez több szokatlan kísérlet is köthető. Az egyik legfelkavaróbbat 1959-ben végezte el, egy kétfejű kutyát hozott létre úgy, hogy összekötötte a fogadó kutya keringési rendszerét a másik fejjel is. A két fej enni és inni is tudott külön, de négy nap után elpusztult a bizarr teremtmény.

Walkie-talkie-vá alakított macska

A történelem egyik legőrültebb és legkegyetlenebb kísérletét Ernest Glen Wever és Charles W. Bray, a  Princeton Egyetem pszichológusai végezték el 1929-ben. A két tudós telefonná alakított egy macskát. Az állat koponyájának egy részét eltávolították, elektródákat vezettek a jobb hallóidegébe és a teste más pontjaira, majd a drótokat a hangszigetelt szobában egy nagy erősítőhöz kötötték. Amikor az egyik kutató szerencsétlen bundás jobb fülébe beszélt, a hangot az erősítőből lehetett visszahallani. Miután eredményesnek értékelték a kísérletet, kipróbálták azt a cica tetemével is. Ekkor rájöttek, hogy halott állat már nem használható adóvevőként.  

via Iflscience

 

közösség

további frisss

lap tetejére