Hatalmas lelkierővel küzdötte fel magát a csúcsra az amputált lábú balerina

Szerző:Frisss.hu/Daily Mail/boredpanda.com Fotó:boredpanda.com • 2016. október 15., szombat •
Respekt!
Hatalmas lelkierővel küzdötte fel magát a csúcsra az amputált lábú balerina

A Missouriban élő Gabi Shull 9 éves volt, mikor kiderült, hogy a jobb térdét egy ritka, rosszindulatú daganat, az oszteoszarkóma támadta meg. Ekkor úgy tűnt, a kislány álma arról, hogy egyszer balerina legyen, örökké szertefoszlik, de szerencsére másként alakult...

A rákot akkor vették észre Gabinál, amikor korcsolyázás közben megsérült és röntgen felvételt készítettek a lábáról. Az orvosoknak nem volt más választása, hogy megmentsék a kislány életét, a jobb térdétől lefelé amputálniuk kellett a lábát.

A szakemberek egy szokatlan megoldást alkalmaztak, miután eltávolították a kislány térdét, az alsó lábszárát 180 fokkal elfordítva illesztették hozzá a combjához, így a bokája került a térde helyére, ezáltal ismét képes hajlítani a lábát. Ráadásul az alsó lábszárát egy egyedi protézissel, rotationplasty nevű eszközzel pótolták, amivel képes „lábujjhegyre” is állni.

A most 15 éves lány nem adta fel az álmát, kitartásának és az orvosok segítségének hála nem csak balettozik, hanem  jazztáncol és versenytáncol is. Ráadásul, önkéntesként egy gyermekrák-alapítvány munkáját segíti.

Via Boredpanda, Daily Mail

közösség

további frisss

lap tetejére