Hasznos fesztiváltippek (nem csak) csajoknak – 2. rész

Szerző: Tóth Eszter Fotó: festivalsherpa.com, aniab.net, bizbash.com, ibtimes.co.uk • 2017. június 18., vasárnap •
Hogyan töltsük a leggyorsabban a telónkat, mire figyeljünk a koncertek alatt, hogy találjuk meg a társainkat a legkönnyebben? Hardcore fesztiválozóink ismét megadják a választ!
Hasznos fesztiváltippek (nem csak) csajoknak – 2. rész

Kis fesztiválkalauzunk első részében kiveséztük, hogy mit és mit ne vigyünk magunkkal, hova állítsuk a sátrat, mikor fürödjünk vagy mit együk, viszont maradt még jó pár tippünk, amivel megkönnyíthetjük a fesztiválozással járó nehézségeket. Így elég csak jól éreznünk magunkat és élvezni a remek zenét és a hangulatot!

A modern technika vívmányai

Manapság mobiltelefon nélkül még a szomszédba sem megyünk át, ezért evidens, hogy fesztiválozáskor sem hagyjuk otthon. Azonban az a nagy hátulütője ezeknek a találmányoknak, hogy mindig akkor merülnek le, amikor a legnagyobb szükség volna rájuk. Nézzük, mit tehetünk ez ellen!

„Bár a legtöbb fesztiválon már van mobiltöltő állomás, azért érdemes felkészülnöd. Egyrészt ha van régebbi mobilod, ami még működik, érdemes azt magaddal vinned, mert kisebb a veszélye, hogy ellopják, de ha meg is történik, nem fogod annyira sajnálni, mint a vadiúj darabot. Másrészt már bármelyik áruházban kapható mobiltöltő akksi, azaz egy akkumulátor, amit ha feltöltesz, bárhol, bármikor feltöltheted a saját mobilod.”

Mo

„Power bank, power bank, power bank… Ha nincs helyed, időd tölteni, 2-3 db 10000mAh-s akku 5 napig is ellátja a telefont.”

Juci

Buli alatt

A koncert vagy a tánctér közepén is érhetnek meglepetések.

„Érdemes a társasággal egy találkozópontot megbeszélni már az első napon, hogy a ’nem értem’ telefonhívásokat, meg a ’hol vagy?’ sms-eket el lehessen kerülni. Mondjuk valamelyik látványosság előtt. Pláne nagyobb fesztiválokon eszméletlen sok időt meg lehet spórolni. Plusz a középső szektorokat nem ajánlom rock koncerten senkinek, aki nem akarja a kerékben találni magát. Ja és szintén rockosok, figyeljenek hátrafelé is! Egyszer hátulról rúgtak fejbe Billy Talenten, mert nem vettem észre a body surföst.”

Anita

„Biztos találkoztál már a csapdosó táska szindrómával, ami egy jó koncerten való ugrálás közben jön elő, miközben az oldaltáskád jobbra-balra csapódik. Ezt könnyen kiküszöbölheted, ha a kabátodat, pulcsidat, sáladat a derekadra kötöd, át a táska fülén, úgy, hogy lefogja és takarja is a táskádat. Persze a legjobb, ha övtáskával indulsz neki a fesztiválnak, ez praktikus, és jó dizájnnal elég menő is.”

Mo

„Hajgumi mindig legyen a fesztiválozónál. Rohadt idegesítő, mikor meleged van, csapkodod a hajad, a mögötted álló meg azt ’eszi’.”

Erzsi

Minden esetre

Érdemes felkészülni minden eshetőségre, ugyanis lehetséges, hogy olyan dolgokkal szembesülünk, amire álmunkban sem gondoltunk volna. A csajoktól kaptunk tippeket a fesztiváléletet nagyban megkönnyítő apróságokhoz is.

„Kaphatóak olyan lámpák, amelyek egyetlen zsinóron lógnak, csupán egy foglalatból állnak, és ha meghúzod a zsinórt, felkapcsolódnak. Mivel bárhova felkötheted őket, könnyű ki- és bekapcsolni, ezért ideális a sátor kivilágításához. Érdemes kisebb, füles zacskókat is beszerezned, amivel felkötheted az ennivalódat. A sátrak belső részében, a ’plafonon’ általában van egy kis fül, vagy zsinór, ha ide felkötöd a maradék zsemlét és zöldséget, kisebb valószínűséggel támadják be a hangyák.”

Mo

„Extrém meleg esetén hűtsétek magatokat! Vizes haj, vízipisztoly, vizes kalap! Tudtok csinálni kis permetet, van egy csomó ilyen flakon, illatszeres, testpermetes, stb, amit csak vízzel kell megtölteni.”

Anita

"Lehetőleg a sátorra vegyünk egy lakatot. Minden sátorlakó kapjon egy kulcsot, plusz a sátrat meg lehetne jelölni valami egyedi jellel, hogy az ember részegen is tudja, melyik a saját helye."

Erzsi

Fő a biztonság

Balesetek, rosszullétek sajnos mindenhol előfordulhatnak, nem árt ilyenkor is felkészültnek lenni.

„Mindenképp vigyél magaddal fájdalomcsillapítót, sebtapaszt, Betadine-t vagy fertőtlenítő sprayt, magnéziumot, C-vitamint és kálciumot. A fájdalomcsillapító bármikor kellhet, ahogy a fertőtlenítő is, mielőtt leragasztanád a sebedet. Ha nem akarsz külön fertőtlenítőt vinni, akkor a kézfertőtlenítő is megfelel, vagy ha alkoholtartalmú arctisztító tonikot használsz, az is segíthet kisebb sebek fertőtlenítésében.  A magnézium, C-vitamin és a kálcium pedig jó barátod lesz egy átmulatott éjszaka után, ráadásul kisebb eséllyel fázol meg a hűvösebb éjszakában.”

Mo

„Tudni kell, hol az elsősegély pont, bármikor szükség lehet rá!”

Anita

Ha elvesztünk…

… vagy a cuccunk veszett el. Mert ugye a sok ember között a nagy hangzavarban bármi megtörténhet, sőt valószínűleg a telefonunk is ilyenkor adja fel. Mit tehetünk?

„Ha esetleg az a típus vagy, aki könnyen elhagyja a mobilját, akkor hasznos lehet, ha kezdőképernyőnek magadat állítod be. Elég nagyképűen hangzik, de ha megtoldod egy ’XY vagyok, keress meg’ ráírással, akkor nagyobb valószínűséggel talál vissza hozzád a mobilod (és persze a fehér herceg hozhatja majd, szőke lovon). Ha iratok elhagyásában is nagy vagy, akkor a biztonság kedvéért érdemes a csuklódra, alkarodra alkoholos filccel felírni a TAJ- számodat, és egy szintén fesztiválozó, megbízható barátnőd/barátod telefonszámát, hogy ha elhagynád a cuccodat, akkor legyen nálad azonosító baj esetére, és egy elérhetőség, ahol segítséget tudsz kérni, vagy akit felhívhatnak, ha bajban vagy.”

Mo

„Ahhoz, hogy ne maradjunk le a kedvencekről, írjuk össze magunknak kis lapra mikor és hol kezdődik, ami érdekel. A teló hátlapjához pattintsuk be, így ha lemerülünk is meglesz. Ha nem kempingben lakunk, hanem apartmanban, a címet is érdemes több cetlin magunknál tartani (pl. zokni, melltartó, zseb, telefon tok). Így a taxisnak csak oda kell adnunk a buli végen és hazavisz.”

Erzsi

 

A mi tippjeink itt véget érnek, azonban ha nektek is van valami jó ötletetek, ami segít „túlélni” a fesztivált, ne habozzatok megírni!

közösség

további frisss

lap tetejére