Három játékossal erősítette meg keretét a zöld-fehér együttes

PCS - fotó: Hornyák Emőke, Bodorkós Máté • 2017. augusztus 17., csütörtök •
További érkező is várható, de ketten távoztak is a Haladás női röplabda csapatától.
Három játékossal erősítette meg keretét a zöld-fehér együttes

Egy hónapja már, hogy változások léptek életbe a Haladás VSE női röplabda együttesénél. A korábbi vezetőedző Dr. Mucsi Péter szakmai vezetőként tevékenykedik, helyére pedig Szerbiából igazoltak trénert a zöld-fehérek. Igor Romakov érkezését követően már a felkészülést is megkezdték a szombathelyiek, csütörtök délután pedig egy sajtótájékoztató keretein belül mutatták be a csapat új játékosait.

Bagyinka Fanni

 

Mindhárom röplabdázó komoly erősítésnek számít és a múltjuk is elismerésre méltó. A 19 esztendős Bagyinka Fanni neve nem ismeretlen a honi sportbarátok előtt, hiszen a feladóként bevethető játékos Békéscsabán ismerkedett meg az alapokat, majd ifjúsági, junior és felnőtt bajnoki címet is szerzett. Legutóbb a kaposvári alakulatot erősítette, onnan tette át székhelyét Szombathelyre. Egyébként a 190 centiméter magas játékos junior és ifjúsági válogatottként is letette a névjegyét.

 

Milana Reljic

 

Milana Reljic személyében egy tapasztalt szerb szélső ütőt igazoltak a zöld-fehérek. A 25 éves játékos hazája első és másodosztályában is pályára lépett és csapatával kupagyőzelmet, valamint bajnoki címet is szerzet. Legutóbb a szerb szuperligában érdekelt OK Futog együttesét erősítette a 178 centiméter magas játékos.

 

Andrea Kalman

 

Andrea Kalman szintén Szerbiából érkezett a vasi megyeszékhelyre, ő átlóként lehet a csapat segítségére. A 180 centiméter magas játékos megfordult korábban Újvidéken, de sikeres időszakot tudhat maga mögött az OK Vojvodina és az OK Futog röplabdázójaként is. A 2015/16-os évadban nem csak aranyérmet ünnepelhetett csapatával, de a kupadöntő legértékesebb játékosának (MVP) is megválasztották. Velük kétség kívül erősödött a vasiak kerete.

A sajtótájékoztatón elárulta Mucsi Péter, hogy Pető Tamara távozott Szombathelyről, de Mikos Patrícia egyéb elfoglaltság miatt nem állhat a Haladás rendelkezésére. Így a zöld-fehérek nélkülük, de új játékosaival kezdték meg a felkészülést és augusztus végén háromszor is összecsapnak a Kaposvár együttesével a vasi megyeszékhelyen.

Milana és Andrea is edzésbe állt

 

Fontos változás történt a bajnokság lebonyolításában is. Az élvonalban két hatos csoportra osztják a csapatokat, majd az alapszakaszt követően az alsó és felsőházba jutott együttesek mérik össze tudásukat. A változás egyébként az utánpótlás együtteseket is érinti, hiszen az élvonalbeli gárdáknak kötelező korosztályos csapatokat is felállítani (u13, u15, u17, u19, u21). Ezt a Szombathelyi Sportiskolával kötött megállapodás keretein belül oldja meg a Haladás.

 

A keret kialakításán egyébként még jelenleg is dolgozik a vezetőség, amennyiben eredményesen zárul a Szerbiában tartott játékosbörze, úgy hamarosan újabb röplabdázó érkezhet Szombathelyre. A bajnokság egyébként október közepén rajtol, addig viszont több felkészülési mérkőzés is vár Igor Romakov tanítványaira. Az alapozást már a héten megkezdte a Haladás, napi két edzéssel hangolnak a jövő hét végén esedékes barátságos mérkőzésre, amelynek a Sugár úti csarnok ad otthont.

kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére