Hamarosan ez lesz a világ legdrágább autója

Frisss, The drive, fotó: Talacrest • 2016. november 16., szerda •
A szűk elitnek mélyen a zsebébe kell nyúlnia, ha a gépparkot ezzel a darabbal szeretné bővíteni.
Hamarosan ez lesz a világ legdrágább autója

Ha azt gondolja kedves olvasó, hogy egy vadonatúj kocsi gördült le valamely gyár futószalagjáról, akkor ezúttal téved. A luxusautók között a ritka darabszámának, exkluzív külsejének köszönhetően sávosan emelkedik egy-egy masina ára. Így van ez a Ferrari 250 GTO típusú négykerekű esetében is, amelyet 1962 és 1964 között gyártottak. Persze a paripás emblémával ellátott kocsiból két év alatt mindösszesen 39 darab került összeszerelésre. Ezért nem lepődünk meg, hogy nagyon ragaszkodnak hozzá az autó tulajdonosai. Ha pedig valaki mégis az eladás mellett teszi le a voksát, pofátlanul vastagon foghat az a toll.

Mondjuk ebben az esetben van több érdekesség is, amely tovább srófolja az árat. A képen látható 250 GTO a sorozat második darabja volt, amely 1962-ben készült. Ráadásul a kocsi az első ilyen típusú járgány volt, amely indult a 12 órás Sebring futamon, továbbá részt vett a 24 órás Le Mans autóversenyen is. A luxus négykerekűt egyébként a brit Talacrest árulja és szégyentelenül nagy összeget remélnek érte. Alsó hangon 56 millió dollárért hirdették meg, amelyre már többen is jelentkeztek, annak ellenére, hogy ennyi pénzt egy kocsiért tényleg csak a milliárdosok tudnak kiadni.

Apropó, amennyiben valaki ennyiért megvásárolja ezt a GTO-t, beírja magát a történelembe, hiszen ez lesz minden idők legdrágább autója.

 

via The Drive

közösség

további frisss

lap tetejére