Hamarosan bringaúton lehet hasítani Zanatig

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2015. október 27., kedd •
Régi óhaj valósul meg azzal, hogy végre kerékpárút épül Zanatig.
Hamarosan bringaúton lehet hasítani Zanatig

Múlt héten írtuk, hogy végre elkezdték építeni a kerékpárutat a Zanati út körforgalma mellett, bár akkor még csak néhány földtúrás bizonyította, mostanra már szinte kész képet láttunk.  

Persze az ügy nem újdonság, hosszú évek óta szerették volna a Zanaton élők, hogy legyen kerékpárút. Az építkezés két ütemben zajlik majd, az első és nehezebb része a 86-os út közelében lévő szakasz a Dechatlonig, amit keresztül kellett vezetni a körforgalmon is. A második ütemben pedig ezt kapcsolják majd össze a városrészig tartó résszel. A három méter széles útra természetesen majd ráfestik a figyelemfelkeltő jelzéseket is, jóval biztonságosabb lesz ezen közlekedni.

Kántás Zoltán a körzet képviselője szerint nagy lépés ez a környéken élők szempontjából. „Gyakorlatilag ezzel a beruházással az itt élők biztonságérzetét is nagy mértékben lehet növelni, ugyanakkor ez egy kiváló üzenet is a zanati lakosoknak, akik most már nem csak közigazgatási értelemben tartoznak Szombathelyhez” – tette hozzá.

Várhatóan november 15-én lesz kész, de majd csak a hónap végétől lehet használni az első szakaszát. A második ütem építése csak jövőre indul.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére