Halomban állnak a szemeteszsákok a hulladékgyűjtés után

Frisss - fotó: Bodorkós Máté, T.G. • 2017. április 24., hétfő •
Sikeres volt a Föld napja alkalmából szervezett környezettisztítási akció, amelyet a szombathelyi Parkerdő területére hirdettek, de a város több pontja is megtisztult.
Halomban állnak a szemeteszsákok a hulladékgyűjtés után

Trembóczki Gábor vezetésével rengeteg önkéntes érkezett péntektől vasárnapig, hogy a megye egyik legszebb kirándulóhelyét, a szombathelyi Parkerdőt megtisztítsák. Amennyire szép, annyira szemetes is, ami leginkább az illegális hulladéklerakás számlájára írható. Ez ellen szerettek volna tenni az emberek, s kezdeményezésük mögé teljes vállszélességgel odaállt a város önkormányzata, valamint a SZOVA ZRt. is.

A hét közepén még az időjárás miatt aggódhattunk, de péntek reggel szikrázó napsütésben állhattunk neki az illegális hulladéklerakók felszámolásának. Az akcióhoz természetesen többen is csatlakoztak, ki a gyermekét, ki a kutyáját hozta el a szemétszedésre. El lehet mondani, hogy óriási sikere volt a kezdeményezésnek, mert a vasárnap idetévedt kirándulók is csak csodálkoztak. Sehol egy eldobott műanyag palack vagy szemeteszsák.

Ráadásul a kiránduló útvonalakat szintén érintették az önkéntesek, így igazán felemelő érzés volt sétálni, illetve kerékpározni. Ráadásul ösztönzőleg hatott az emberekre a kezdeményezés, mert a szalonnasütés után gondosan a hulladéktárolóba tették a szemetet.

A Parkerdő, ha teljesen nem is, de nagyot sóhajtott a hétvégén, mert több kiló hulladéktól szabadították meg az önkéntes kezek. Félelmetes, hogy több elektronikai hulladék - televízió, magnó, DVD-lejátszó - szintén a természet lágy ölére volt dobva épp úgy, mint az építési törmelék, illetve a megunt bútordarabok. Holott ezeket ingyen leadhatják a Körmendi úti hulladéklerakóba. Talán még közelebb is lett volna, mint kivinni és a Parkerdő szívébe letenni.

Trembóczki Gábor vezette kis csapat erejét és idejét nem sajnálva tették a dolgukat és csak remélni tudjuk, hogy ez a tisztaság minél tovább tart…

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére