Halász Bence világbajnok, Rába Dániel érmes akar lenni!

Szita Róbert - Fotó: iaaf.org és Tóth Arnold • 2016. július 22., péntek •
A lengyelországi junior világbajnokság döntőjére készülnek a Dobó SE fiatal atlétái.
Halász Bence világbajnok, Rába Dániel érmes akar lenni!

Honlapunkon már megírtuk, hogy atlétikában Bydgoszczban zajlik a junior világbajnokság. A kalapácsvetés szerdai selejtezőjében kiválóan szerepeltek Németh Zsolt és Németh László tanítványai. Halász Bence 77.86 méteres eredménnyel az 1., míg Rába Dániel 75.09-cel a 4. legjobb eredménnyel jutott a szer péntek esti döntőjébe.     

A 19 esztendős Halász Bence a döntő előtt nyilatkozott weboldalunknak. 
Nagyon örültem, hogy már az első dobásommal sikerült bejutnom a döntőbe, többet nem is dobtam. Nagyon jó formában, erősnek érzem magam, a technika is jól működik. A selejtezőben csak az a célja szerintem mindenkinek hogy bekerüljön a döntőbe, nem számit mennyivel, a pénteki döntő azonban már más verseny lesz.
A döntőt illetően bizakodó vagyok, a pálya és a dobókör is nagyon szép és jó! Most lett felújítva nemrégiben az egész sportlétesítmény. Az időjárás is kedvező, egész héten napsütés volt enyhe széllel. A döntőnek jót tehet az esti időpont, szerintem akkor már meleg sem lesz és 80 méter fölé kerülhetek
– foglalta össze kérdéseinkre adott válaszait Halász Bence.

A 18 éves Rába Dániel célja az volt, hogy simán megdobja a 72 méteres kvalifikációs szintet és biztosan bejusson a döntőbe. 
A kettő bemelegítő dobásom nem nagyon jött össze, 70-71 métert dobtam akkor, aztán nagyon örültem, hogy már elsőre meg tudtam dobni a szintet kilépés veszélye nélkül. A 75.09 jó eredmény, de ez még csak a selejtező volt. Pénteken kell megmutatnom, hogy mire is vagyok képes. A döntő első sorozatában szeretném megismételni ugyanezt a dobást, utána pedig 77-78 méterig szeretnék eljutni. Nagyon boldog volnék, ha dobogóra állhatnék, de ha nem szerzek érmet, akkor sem csüggedek. Bízom benne, hogy előnyt jelent az esti verseny. Ki kell kalkulálni az étkezést, a pihenést, hogy akkor legyünk a legfrissebbek és a legeredményesebbek – nyilatkozta honlapunknak Rába Dániel. 

A világbajnoki finálét a frisss.hu ÉLŐben közvetíti ma este 20 óra 25 perctől. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére