Halász Bence szerint a 77 méter sem lehetetlen!

Szita Róbert - Fotó: frisss.hu • 2017. május 29., hétfő •
A Dobó SE 20 éves kalapácsvetője a nyári versenyeken már 77 méternél is nagyobbat szeretne dobni.
Halász Bence szerint a 77 méter sem lehetetlen!

Halász Bence a két héttel ezelőtti szekszárdi csapatbajnokságon, a hatodik sorozatban 76.05 métert dobott a 7,26 kg-os kalapáccsal, s ezzel repülőjegyet váltott az atléták augusztusi londoni felnőtt világbajnokságára.  

Németh László, Bence edzője szerint a fiatal tehetség kiváló alany, mindent megcsinál, amit kérnek tőle. 

Egész évben keményen dolgozik, így aztán jöttek és reméljük, hogy ezután is jönnek még az eredményei. Bízom benne, hogy sikerül még a technikán csiszolni és így tovább fejlődik a nyáron, s ezáltal a 77 méter sem lesz lehetetlen. Egy biztos, tovább kell dolgozni, hiszen Bence számára a júliusi U23-as Európa-bajnokság az idei elsődleges feladat – tudtuk meg a trénertől. 

Halász Bence szombaton az egyetemisták, főiskolások országos bajnokságán (MEFOB), Miskolcon versenyzett és házi feladatként megnyerte az aranyérmet. 
Hajnalban indultunk Szombathelyről, de 11 órakor már versenyeztem. Túlélésre mentem, erre a versenyre nem pihentem rá egyáltalán. Most még ki kell ezt az időszakot használnom, sokat lehet és kell is edzenem – nyilatkozta honlapunknak Halász Bence. 

Németh Zsolt, a Dobó SE mesteredzője szerint igazából semmiben nem változtat az, hogy Bencének már május közepén sikerült megdobnia a VB-szintet. 
Nem a VB, hanem az U23-as EB Halász Bence idei fő célja. Bónusz, hogy ilyen hamar összejött a felnőtt VB-kvalifikációs szint. Ez egy jutalom. Örülünk, hiszen az olimpiai bajnok Pars Krisztián mellett Bence a második atlétánk, aki már biztosan indulhat Londonban, de az sem kizárt, hogy a jelenleg 73.25-tel rendelkező Hudi Ákos is ott lehet a VB-n, hiszen a kvalifikációs szint teljesítésére július közepéig még van idő és verseny bőven – fűzte hozzá a mesteredző.  

Az augusztusi atlétikai világbajnokságig szinte minden héten verseny lesz, jövő héten a Budapest Bajnokság, majd a felnőtt OB és a Csapat EB következik. Ezután a Németh Pál Emléknap, majd júliusban már az U23-as Európa-Bajnokság, aztán az ostravai verseny és a Gyulai Memorial is bizonyítási lehetőséget ad.   

 

közösség

további frisss

lap tetejére