Halász Bence pénteken Európa-bajnok akar lenni!

Szita Róbert - fotó: frisss.hu, atletika.hu • 2017. július 12., szerda •
A Dobó SE fiatal kiválósága a lengyelországi Bydgosczban szeretné elhódítani az U23-as Európa-bajnoki címet.
Halász Bence pénteken Európa-bajnok akar lenni!

Halász Bence számára nagyon fontos, mondhatni az ,,év versenye” következik Lengyelországban, július 13-16. között ugyanis Bydgoszcz ad otthont az U23 Európa-bajnokságnak. 

A lengyel városban már több nagy korosztályos versenyt is rendeztek, így például a mostani magyar csapatban is többen vannak olyanok, akik tavaly ugyanitt a Junior VB-n szerepeltek.  Az U23 Európa-bajnokságon résztvevő magyar csapatban a Dobó SE csapatát három kalapácsvető, Halász Bence, Horváth Bálint és Gyurátz Réka képviseli. Németh Zsolt és Németh László tanítványai éremeséllyel indulnak. 

Bygdoszcz különösen kedves számomra, hiszen tavaly junior világbajnokságot nyertem ugyanitt. Jó formában érzem magam, ha a ranglistához méltó eredményt hozok, akkor nyerhetek és újra boldog lehetek – nyilatkozta honlapunknak Halász Bence, aki június végén az IAAF Hammer Throw Challenge sorozatba tartozó ostravai versenyen egészen fantasztikus 78.85 méteres dobással jelezte a világnak, hogy már a felnőtt nemzetközi élmezőnyben is a világ legjobbjaihoz tartozik.   

Az U23-es EB férfi kalapácsvető számának selejtezője csütörtök délelőtt, a döntő pénteken lesz. 

közösség

további frisss

lap tetejére