Halász Bence: pénteken a legjobb 8 közé szeretnék jutni!

Szita Róbert - Fotó: atletika.hu és Cseh Gábor • 2017. augusztus 10., csütörtök •
A Dobó SE fiatal kalapácsvetője szerda este is folytatni tudta fantasztikus idei szereplését és a londoni vébén már az 1. kísérletére bedobta magát a péntek esti fináléba.
Halász Bence: pénteken a legjobb 8 közé szeretnék jutni!

Az idén U23-as Európa-bajnoki címet nyert sportoló teljesítményéről ITT már megírtuk, hogy az ,A’ csoportban az első sorozatban 75.56 méteres dobással bebiztosította helyét a fináléban. A junior világ- és Európa-bajnokot, 2017-ben felnőtt országos bajnokságot is nyert kiválóságot a döntőbe jutás után kérdeztük.  

Bence, gratulálunk! Első felnőtt világbajnokságod a londoni. Tartottál a nagyoktól, illetve a nem éppen egyszerű körülményektől?
Köszönöm szépen a gratulációt! Egyáltalán nem izgultam, úgy jöttem ide, hogy nekem ez már bónusz, ahol semmit sem veszíthetek, csak tanulhatok. Persze az ostravai hetvennyolc méter feletti dobásom (78.85) után azért úgy voltam vele, hogy Londonban döntőbe is juthatok.

Milyen volt amúgy szakadó esőben dobni?
Teljesen oké volt, nem zavart egyáltalán az eső. Sőt, az eső most (is) a barátom volt, mert a felkészülési időszakban Szombathelyen akkor is edzünk, ha vihar van, éppen az ilyen helyzetek miatt.

Hálás vagyok az edzőimnek, Németh Zsoltnak és Németh Lászlónak, hogy erre is felkészítettek. Igaz, hogy hideg is volt, de szerencsére nem áztam át annyira, bár szerintem ez sem lett volna baj. 

Ezek után már ,,csak" hab lesz a tortán a péntek esti finálé?
Igen, de 100%-ban odateszem magam, mert szeretnék a legjobb 8 kalapácsvető közé jutni. Szerintem a selejtezőben elért 75.56 méterhez hasonló eredmény pénteken is elég kell, hogy legyen. 

Nagyon sűrű a mezőny, akár még álmodni is lehet?!
Lehet álmodni, de egyelőre csak annyit mondok, szeretnék a legjobb 8 közé jutni, ez a célom. Annál is inkább, mert úgy érzem, hogy erőben és gyorsaságban tudok még beleadni. Ez nyolcvanszázalékos dobás volt, maradt még bennem.

Lehet, hogy péntek estére is esőt és hideget kívánsz?
Nem kívánom, de ha eső és hideg lesz, nem lesz baj. Az előrejelzések jobb időt jósolnak, de mindegy is, nekem az is jó lesz. 

A másik magyar, az olimpiai- és kétszeres Európa-bajnok Pars Krisztián a ,B’ csoportban 74.08 méterrel csoportjában az 5., összesítésben pedig a 14. helyen zárt. Az egész szezonban makacs sérüléssel küzdő Pars Krisztiánnak mindössze 34 cm-rel nagyobb dobás hiányzott volna a fináléba kerüléshez. 

A kalapácsvetés világbajnoki döntőjét péntek este rendezik. Szurkoljon Ön is Halász Bencének! 
 

közösség

további frisss

lap tetejére