Halász Bence: megdobtam a VB-szintet!

Szita Róbert - fotó: frisss.hu • 2017. május 14., vasárnap •
Az atlétikai csapatbajnokság nyugati csoportjának elődöntőjében, Szekszárdon 76 méter 5 centiméterre repült a szer a Dobó SE 20 éves kalapácsvetőjének kezéből.
Halász Bence: megdobtam a VB-szintet!

A Dobó SE 20 éves junior világ- és Európa-bajnoka 75.56-os egyéni csúccsal érkezett Szekszárdra, ahol kiváló sorozatot produkált. Egy biztonsági dobással (70.81) kezdett, később kiderült, hogy ezzel is 1. lett volna, de őt a 76 méteres VB-szint motiválta. Másodikra 74.07 sikeredett, majd jött a harmadik sorozat, 75.51!!! Ekkor már csak 49 centiméter hiányzott. Negyedikre 73.02, majd ötödikre 72.88 lett a távolság. Aztán jött az utolsó, a hatodik sorozat. Ez pedig fantasztikusan sikerült, 76.05!!! Új egyéni csúcs és repülőjegy a londoni felnőtt atlétikai világbajnokságra!

Gratulálunk, Bence! Milyen volt, hogy érezted magad a versenyen?
Köszönöm! Nagyon jó formában érkeztem Szekszárdra, már a bemelegítésnél is jól éreztem magam, bár sajnálom, hogy a verseny kezdetén még esett az eső. Később, szerencsére jó idő lett, ez pedig a verseny-eredményeken is meglátszott!

Maradt még benned, lesz nagyobb is Londonig ez a remek egyéni csúcs?      Minden bizonnyal, rajta vagyok! Egyelőre nagyon elégedett vagyok, de nem szabad ebben a ,,kényelmes” helyzetben ücsörögni, nyomnom kell tovább keményen!

A szekszárdi verseny krónikájához tartozik, hogy Halász Bence a veszprémi Pásztor Bence (70.34) és a szintén szombathelyi Hudi Ákos (69,41) előtt győzött. 

Németh László és Németh Zsolt tanítványa legközelebb 2 hét múlva, a MEFOB országos döntőjén, Miskolcon áll dobókörbe. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére