Halász Bence már a londoni világbajnokságra készül

Szita Róbert - Fotó: frisss.hu és a szerző • 2017. július 26., szerda •
Az év legjobb utánpótlás sportolójának választott Halász Bence idén már szinte mindent megnyert, közöttük az U23-as Európa-bajnokságot és a felnőtt magyar bajnokságot is, utóbbit Pars Krisztián olimpiai bajnok előtt.
Halász Bence már a londoni világbajnokságra készül

A Szombathelyi Dobó SE junior világ- és Európa-bajnoka a Frisss FM 97.7 stúdiójában járt. 

Menjünk sorba az elmúlt hetek, hónapok nagy versenyein! Kezdjük azzal, hogy Szekszárdon megdobtad a VB-nevezési szintet!
Nagyon örültem, hogy már májusban kijött egy olyan dobás, ami után már nem kellett görcsölnöm, hogy vajon mikor tudom megdobni a londoni részvételhez szükséges 76 méteres eredményt. Megnyugodtam, és további lendületet kaptam a későbbi versenyekre, így a számomra az ,,év versenyének” nevezett U23-as Európa-bajnokságra is. A télen elvégzett munka meghozta a gyümölcsét. 

Aztán életedben először legyőzted az olimpiai bajnok, Pars Krisztiánt is... 
Igen, ez a magyar bajnokságon történt.  A verseny előtt már éreztem, hogy nagyon stabil vagyok és ez bármire jó lehet. Megtanultam versenyezni, de akkor is nagyon furcsa érzés volt legyőzni őt, hiszen olyan sportolót tudtam ez alkalommal legyőzni, akire nagyon felnézek, már többször elmondtam, hogy ő a példaképem. A magyar atlétika legeredményesebb versenyzője, edzőtársam, akivel igazán jó viszonyt ápolok, ezért is volt nagyon furcsa érzés, hogy épp Krisztián előtt lett enyém az aranyérem.  

Június végén, Ostravában fantasztikus egyéni csúcsot, 78.85 métert dobtál, soha nem kerültél még ilyen közel a 80 méteres bűvös határhoz...
Valóban nem dobtam még ekkorát. Természetesen nagyon boldog voltam, de már verseny közben is éreztem, hogy bennem van egy vagy két nagy dobás. Nagyon jó sorozatot produkáltam, és igazán fantasztikus érzés kerített hatalmába, amikor lemérték és megmutatták az eredményt, először el sem hittem. 

Aztán jött az ominózus U23-as EB., ahol már mindenki aranyat várt Tőled. Ezzel az érzéssel hogyan birkóztál meg?
Nagyon nehezen, de tudom, hogy a bajnokságok címre mennek, annyira nem az eredmény a lényeges. Itt is az egyéni csúcsomhoz mérten elég alacsony eredménnnyel, már 73.30 méterrel nyerni tudtam, pedig sokkal többet vártam magamtól. Más verseny volt ez, nem igazán jött a nagy dobás, de remélem majd a felnőtt VB-n sikerül. Az esélyesség terhe nagyon nyomott és egészen az 5. Sorozatig nagyon idegesen versenyeztem, de aztán sikerült begyújteni az 1. helyet.  

Hogy telnek a napok, hetek az augusztusi VB előtt?
Azt gondolom, hogy a 78.85 méteres eredményemmel már odafigyelnek rám, az idei felnőtt világranglista 3. helyéig dobtam fel magam, így aztán elsődleges célom, hogy szeretnék bejutni a nyolcas döntőbe. Amennyiben tudom hozni az egyéni csúcsomhoz közeli eredményt, akkor bármi megtörténhet. Addig pedig rengeteget edzek.

A felnőtt atléták világbajnokságának augusztus 4 - augusztus 13 között ad otthont London. 

közösség

további frisss

lap tetejére