Halász Bence egyéni csúccsal győzött!

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. április 16., vasárnap •
A Dobó SE kiválósága már a 75 métert ostromolja.
Halász Bence egyéni csúccsal győzött!

A téli dobósorozat záróeseményén kalapácsvetésben, diszkoszvetésben és súlylökésben mérték össze erőiket az atléták. A Sugár úti dobócentrumban már a bemelegítő dobások is jelezték, hogy kiváló eredmények születhetnek. 

Németh Zsolttól, a Dobó SE mesteredzőjétől megtudtuk, hogy a nyári nagy versenyekre történő felkészülés részeként nehezebb szerekkel is dobtak az ifjú atléták. 

Mindent elvégeztünk a Kanári-szigeteken, amit elterveztünk, bár komoly logisztikára is szükség volt ahhoz, hogy a három helyszínen zajló tréningeket össze tudjuk hangolni. Komolyabb sérülés nélkül megúsztuk a márciust, jelenleg mindenki elég fáradt, de nem is most kell, hogy kiváló formát mutassanak, hiszen még csupán a szezon elején tartunk. Igyekszünk a nyár nagy kihívásaira, a felnőtt világbajnokságra, valamint az U23-as Európa-bajnokságra kihegyezni a formát – mondta el honlapunknak a szombathelyi dobóatléták vezetőedzője. 

A legjobbaknak az időjárás is megkegyelmezett, hiszen az éjszakai-hajnali eső után már a napsütés fogadta Halász Bencét, Hudi Ákos, Gyurátz Rékát, Gergelics Cintiát és társaikat a dobókörben. Halász Bence, a Dobó SE kiválósága már felnőtt, 7,26 kg-os szerrel versenyzett és bizony nagyon bekezdett, már az első sorozatban is az egyéni csúcs (73,97 m) közelében esett le a kalapács. Aztán a 2. sorozatban már szinte minden összejött és közel a 75 méteres szalagnál ért földet a szer, a 74,82 méter új egyéni csúcs!!!
Ezután is nagyon kiválóan versenyzett Bence, hiszen végig 73-74 méteres dobásokat produkált és megnyerte a versenyt, a 2. helyen ugyancsak kiváló eredménnyel (73,25 méter) Hudi Ákos (Dobó SE) végzett. 

Igazán kiváló sorozatot tudtam összehozni, még az utolsó sorozat előtt is azt éreztem, hogy tudok javítani, jó erőben voltam, de sajnos a harmadik forgásnál összeakadtak a lábaim és ez elrontotta a technikámat. Összességében nagyon elégedett vagyok, bár még mindig kicsit fáradtan versenyeztem. A szezon elején tartunk, bízom benne, hogy erőben, dinamikában és technikában is elérjem aztán, amit terveztem, szeretném a 76-77 métert elérni idén – nyilatkozott boldogan a versenyt követően a junior világ- és Európa-bajnok Halász Bence. 

A Dobó SE atlétái két hét múlva Szuper Liga fordulón, majd május második hetében magyar csapatbajnokságban szerepelnek Szekszárdon, aztán május 20-21-én Németországban nemzetközi versenyen, június elején pedig már magyar bajnokságon bizonyíthatnak.    

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére