Halász Bence: az utolsó végre rám akadt!

Szita Róbert - Fotó: frisss.hu és atletika.hu • 2017. június 28., szerda •
A Dobó SE 20 éves kiválósága kedden a világ legjobbjai ellen versenyzett az IAAF Hammer Throw Challenge sorozatba tartozó ostravai versenyen és óriási egyéni csúcsot dobva, 78.85 méterrel, olimpiai bajnokokat maga mögé utasítva az igen előkelő 3. helyen zárt.
Halász Bence: az utolsó végre rám akadt!

A győzelmet az első kísérletre óriásit dobó lengyel Pawel Fajdek szerezte meg a világ idei legjobb eredményével, 83.44 méterrel, 2. helyen az ugyancsak lengyel Wojciech Nowicki végzett 80.31-gyel.

Bence érvénytelen kísérlettel kezdett, majd a 2. sorozatban beállította korábban Szekszárdon elért egyéni legjobbját, 76,05 méter sikerült, aztán nagyon stabil sorozat következett, harmadikra 75.86, negyedikre 75.77, ötödikre pedig 74.80-at mutatott az eredményjelző. Az utolsó sorozat előtt az 5. helyen állt, mert a riói olimpiai bajnok tadzsik Nazarov (77.81) és a szlovák Lomnicky (77.03) is előtte állt. És akkor jött a legendás hatodik, utolsó sorozat és Halász Bence kezéből 78.85 méterig szállt a kalapács!!! Fantasztikus új egyéni rekord!   

Végig nagyon jól éreztem magam, hatalmas hangulat volt a dobókörnél. Hosszú idő után végre egyszer pihenten versenyeztem és a technikám is a helyén volt. Mondhatni minden összejött.

A sorozat is végig brutálisan jó volt és az utolsó végre ,,rám akadt”. Szerettem volna bebizonyítani, hogy a világ legjobbjai között a helyem – nyilatkozta honlapunknak Halász Bence, a boldog bronzérmes, akinek az érmet nem kisebb sportember, mint az egykori héromszoros gerelyhajító olimpiai bajnok és világcsúcstartó Jan Zelezny adta át. 

Érdekesség, hogy a versenyrekordot eddig az olimpiai bajnok Pars Krisztián tartotta, aki még 2012-ben 82.28 métert dobott, Krisztián sajnos most csak 74.58 méterig jutott és ezzel a 8. helyen végzett. 

Halász Bence és Pars Krisztián legközelebb július 4-én, kedden Székesfehérvárott, a Gyulay Memorial nemzetközi atlétikai versenyen lép dobókörbe. 

közösség

további frisss

lap tetejére