Halász Bence az év utánpótlás sportolója!

SzR-nso.hu • 2017. február 25., szombat •
A Dobó SE 20 esztendős junior világ- és Európa-bajnoka az Emberi Erőforrások Minisztériuma Héraklész Díjátadó Gáláján vette át péntek este az elismerést.
Halász Bence az év utánpótlás sportolója!

Az ifjú tehetségről éppen tegnap írtunk, akkor arról beszélt, hogy jó formában a szombati Téli OB előtt, este pedig arról értesültünk, hogy 2016 utánpótlás sportolójává választották. A gálán edzői, Németh Zsolt és Németh László munkáit is elismerték. 

Az ünnepi eseményen az Emmi sportért felelős államtitkára, Szabó Tünde beszédében emlékeztetett rá, hogy a 2001 óta működő Héraklész Program húsz sportágban segíti a legtehetségesebb 14-23 év közötti fiatal sportolók felkészítését és versenyeztetését. Hozzátette: a programban jelenleg összesen 1450 ifjú sportoló érintett, akik közül pénteken 14 sportág 42 versenyzőjét és 30 edzőjét díjazták.

Kiemelte azt is, hogy a programban támogatott fiatalok nemzetközi eredményessége folyamatosan növekszik, a riói ötkarikás játékokon pedig a magyar csapat 74 százaléka került ki a héraklészesek közül.

A férfiaknál a szombathelyi Dobó SE kitűnősége, Halász Bence azzal végzett az élen, hogy a junior atlétikai világbajnokságon kalapácsvetésben aranyérmet nyert. Azt a Kopasz Bálintot előzte meg, akivel a tavalyi gálán is osztoztak az első két helyen – csak éppen fordított sorrendben.

A díjátadó után a frisss.hu-nak nyilatkozó Halász Bence elmondta, hogy különösen örül az elismerésnek és bízik benne, hogy ez nagy lökést ad a ma délutáni országos bajnokság előtt. 

nőknél Homonnai Luca annak köszönheti összetett elsőségét, hogy a tavalyi ifjúsági kajak-kenu világbajnokságon három aranyérmet gyűjtött be, ezzel az egész viadal legeredményesebb versenyzője lett

Az összetett legjobbak:
Férfiak:
1. Halász Bence (kalapácsvető)
2. Kopasz Bálint (kajakos)
3. Siklósi Gergely (párbajtőrvívó)
Nők:
1. Homonnai Luca (kajakos)
2. Késely Ajna (úszó)
3. Gercsák Szabina (cselgáncsozó)

A két-négy fős, úgynevezett kiscsapatok versenyében a férfiaknál a Bányai Zsombor, Bakos Bálint, Esztergályos Patrik, Siklósi Gergely összeállítású, junior Európa-bajnok és vb-második férfi párbajtőr válogatott, míg a nőknél a Gazsó Alida Dóra, Homonnai Luca, Pupp Noémi, Racskó Fruzsina alkotta ifjúsági vb-aranyérmes női kajak négyes lett a legjobb.
A nagy csapatoknál ismét csak egy díjat osztottak ki, itt az ifjúsági világbajnokságon bronzérmes férfi vízilabda-válogatott tagjai vehették át az elismerést.

Visszatérve Bencére, a Téli OB férfi kalapácsvetés versenyszámában ma délután 15 óra 35 perckor lép a dobókörbe, a helyszín a Sugár úti Dobócentrum lesz.

 

közösség

további frisss

lap tetejére