Haladás Sportkomplexum: folytatódik a közbeszerzés, de továbbra sincs FEB-elnök!

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2017. szeptember 22., péntek •
A pénteki rendkívüli ülés témája a Haladás Labdarúgó Stadion és Multifunkcionális Sportkomplexum üzemeltetésével kapcsolatos önkormányzati döntés meghozatala volt.
Haladás Sportkomplexum: folytatódik a közbeszerzés, de továbbra sincs FEB-elnök!

A polgármester a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és néhány érdeklődő előtt nyitotta meg a pénteki rendkívüli ülést, amelyen több napirendi téma-javaslat is megfogalmazódott, ám ezek megtárgyalását a közgyűlés elutasította.   

Puskás Tivadar az ülésen azt hangsúlyozta, hogy ez a stadion, a sportkomplexum a város büszkesége, amely a szombathelyiek lehetőségeit bővíti, és a közönségnek épül.

Illés Károly alpolgármester pedig ügyrendi felszólalásában arra hívta fel több ellenzéki képviselő figyelmét is, hogy a műszaki tartalmat aggályos lenne nyílt ülésen tárgyalni, hiszen folyamatban lévő közbeszerzési eljárásról van szó, majd azt javasolta, hogy a rendkívüli közgyűlés tárgyaljon a FEB kiegészítéséről is.
Mintegy óra vita után a kormánypárti képviselők minden ellenzéki javaslatot – közöttük az üzemeltetési szerződés közgyűlés elé hozatalát is – elutasítottak, majd a kiosztott határozati javaslatot 11 igen, 5 nem és 1 tartózkodással elfogadták, majd a FEB kiegészítéséről, illetve elnöki pozíciójáról egyeztettek.

A pénteki rendkívüli közgyűlés döntése értelmében az üzemeltetésre kiírt közbeszerzési eljárás folytatódik, ugyanakkor továbbra sem alakult ki a konszenzus a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottsága (FEB) ügyében, ezúttal sem sikerült ugyanis elnököt delegálni a FEB élére.

A FIDESZ javaslata nem ment át, ugyanakkor az ellenzék javaslatát a kormánypárt nem támogatta – összegezte honlapunknaj a rendkívüli ülésen történteket Illés Károly alpolgármester.  

A közgyűlés, a hagyományoknak megfelelően október 23-án ünnepi ülést tart, majd október 26-án pedig rendes ülésen folytatják a munkát a képviselők. 
 

közösség

további frisss

lap tetejére