Haladás siker a női röplabda bajnokság felsőházi rájátszásában

PCS - fotó: Bodorkós Máté • 2017. április 02., vasárnap •
A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület megnehezítette a bajnoki címre is esélyes zöld-fehérek dolgát.
Haladás siker a női röplabda bajnokság felsőházi rájátszásában

A vasi rangadóknak mindig különleges atmoszférája van. Ami a kosárlabdában a Falco-Körmend, a labdarúgásban egykor a Haladás-Sabaria, az a röplabdának a SzoESE-Haladás összecsapás. A két másodosztályú együttes a rájátszásban is találkozott, ezúttal az egyetemi sportcsarnokban. Az ilyen rangadók szépsége abban rejlik, hogy nem számít ki, hányadik helyen áll, hiszen a tét épp úgy agyonnyomhatja az esélyest, ahogy felpörgeti a gyengébben szereplőt.

A találkozót a vendégek kezdték jobban, Mohl-Benesóczky ejtésével és Merklinné Zubor Enikő kiváló védekezésével előnyre tett szert a Haladás. Nem csoda, hogy a hazai kispad időt kért. Ez kiváló húzásnak bizonyult, hiszen Kiss Laura vezérletével előbb egalizált, majd a vezetést is átvette a SzoESE. A hajrában aztán a zöld-fehérek nyitásai ültek jobban, így az első szettet is behúzták Mucsi Péter tanítványai.

A második játékot sem kezdte túl jól a hazai alakulat, hiszen bár a nyitás-fogadással nem volt probléma, nem tudtak élni a kínálkozó lehetőségekkel. A találkozó színvonaláról és keménységét jól mutatta, hogy Némethék többször is lábbal mentették meg a labdamenetet. Ennek ellenére a második szettet már jóval könnyebben húzta be a Haladás.

A harmadik, egyben utolsó játék is a vendégek pontjaival indult. Varga Nikoletta vezetésével felzárkózott a SzoESE, azonban egalizálni nem sikerült a hazaiaknak. Ezután pedig ismét a zöld-fehérek percei következtek. Pető Tamara ellenállhatatlan volt a háló közelében, többször is eredményesen blokkolt, ütéseire pedig nem volt ellenszere a hazaiaknak.

Rendkívül színvonalas és hajtós mérkőzést nyert meg a Haladás, habár az eredmény ezt nem türözi hűen. Ez az összecsapás egyébként remek propagandája volt a röplabdasportnak.

Bodzer Attila a SzoESE vezetőedzője: Jól kezdtük a találkozót, hiszen az első szettben végig partiban voltunk. Nagyobb odafigyeléssel és kevesebb nyitás-fogadás rontással meg is nyerhettük volna a játékot. Akkor más forgatókönyv szerint meg volna tovább a mérkőzés. Sajnos a folytatásban kiengedtünk, hiába álltuk fel többször is a padlóról, ezzel a hozzáállásunkkal, csak megnehezíteni tudtuk ellenfelünk dolgát.

Mivel lehetett volna meglepni a Haladást?
Ha az első szettben mutatott játékot át tudtuk volna menteni a folytatásra, akkor biztosan nem kapunk ki, látszólag simán. Mintha megelégedtünk volna az első labdamenetekben nyújtottakkal. Sajnos a végére mintha elfáradtunk volna, ami részben a heti edzésszámnak köszönhető. Gratulálok a Haladásnak a győzelemhez, nekünk pedig a következő mérkőzésekre kell koncentrálni és tanulni a hibáinkból.

 

Mucsi Péter a Haladás vezetőedzője: A találkozó elejét kicsit túlizgultuk. Ezt részben annak is köszönhettük, hogy az u23-as Európa-bajnokság miatt átmenetileg a POTE tornatermében kellett készülnünk, illetve egy ilyen rangadónak mindig egy különleges varázsa van. A görcsösséget legyőzve aztán sikerült az eltervezett taktikát alkalmazniuk a lányoknak, ennek köszönhető a győzelmünk.

Azt szokták mondani, hogy a sikert nem kell magyarázni. Mégis, edzői szemmel miben volt jobb ma a Haladás és ki nyújtott kiemelkedőt a csapatból?
Véleményem szerint a kezdeti idegeskedésünket remekül használta ki a SzoESE, ezért szigorítanunk kellett a védekezésen és a támadások terén is javítottunk. Nem meglepő, ha azt mondom az egész csapat hozzátette a magáét a sikerhez. Dancsecs Nikolett, Merklinné Zubor Enikő, Horváth Dóra és Bokor Laura viszont kiemelkedőt nyújtott. Ne feledkezzünk meg Mikos Patríciáról sem, aki remekül szállt be a játékba és centerként nagyon hasznos munkát végzett.

SzoESE - Haladás

Közzétette: Frisss.hu – 2017. április 2.

 

SzoESE - Haladás VSE-Sportiskola
0-3
(21-25, 12-25, 13-25)

SzoESE: Horváth Mónika, Halmosi Noémi, Gulkai Zsófia, Kiss Laura, Varga Nikolett, Simon Fanni
libero: Nagy Teodóra
csere: Bodnár Enikő, Demény Liza, Csóka Lili, Németh Erzsébet, Demény Laura
Vezetőedző: Bodzer Attila
Haladás: Merklinné Zubor Enikő, Farkas Barbara, Pető Tamara, Horváth Dóra, Bokor Laura, Dancsecs Nikolett
libero: Farkas Barbara, Zoltán Anna
csere: Varga Réka, Marton Gabriella, Mikos Patrícia, Mohl-Benesóczky Anna, Horváth Kata, Dabronaki Emese, Majczán Lili
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter
Edző: Petre Mircea Antonio

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére