A Haladás filozófiája változatlan, fiatal lesz a csapat

szróbert-HCs • 2014. július 26., szombat •
A tehetség ma már kevés, bizonyítani is kell, hogy megérett valaki az NB I-re, hangzott el a Szombathelyi Haladás NB I-es labdarúgócsapata július 25-én tartott sajtótájékoztatóján, a Rohonci úti klubházban. Az eseményen hat fiatal - Gyurján Márton (1995), Angyal Zsolt (1994), Jancsó András (1996), Rácz Barnabás (1996), Tóth Martin (1996) és Tihanyi Olivér (1996) – írta alá szerződését a Haladás NB I-es csapatához. Rajtuk kívül Schimmer Szabolcs újabb két évre szóló kontraktust kötött.
A Haladás filozófiája változatlan, fiatal lesz a csapat

A sajtótájékoztatón a vezetők részéről Illés Béla sportigazgató, kisebbségi tulajdonos elmondta: 2007-óta jól bevált filozófia, hogy beépítjük a fiatal játékosokat a felnőtt keretbe. Azt hiszem, hogy ez az elmúlt időszakban is nagyon jól működött, hiszen több játékos is kikerült innen más csapatokhoz, illetve jelentős összegért tudtunk értékesíteni játékosokat. Igyekeztünk mindig egyben tartani a csapatot, de a jó helyezés miatt is jelentős az érdeklődés a labdarúgóink iránt. Azt szeretném, ha a most szerződtetett fiatalok is mindent megtennének a Haladásért.

Ezt követően egyenként röviden bemutatkoztak a fiatalok, majd elhangzott, hogy Németh Márió és Medgyes Zoltán is ehhez a generációhoz tartoznak.
A szakmai stáb képviseletében Artner Tamás vezetőedző kiemelte: két és fél éve, amikor átvettem az edzések irányítását, már akkor tervem volt, hogy zömmel fiatalok játszanak majd a csapatban. Amikor a saját utánpótlásunkra támaszkodtunk, illetve Vas megyére, akkor kétszer a 8. helyen végeztünk, illetve tavaly a 6. helyet szereztük meg. Ez idő alatt 73 NB I-es mérkőzést játszottunk, melyből 66-on szerepelt Radó András, míg Devecseri Szilárd 38, Gyurján Bence 36, Medgyes Zoltán 10, Németh Márió 29, Ugrai Roland 54, Szakály Attila 23, Kalász Milán 16, Iszlai Bence 65 alkalommal ölthette fel a Haladás zöld-fehér mezét – mindez nagy lehetőség a mostani fiataloknak is.
A vezetőedző hozzátette, hogy azt kívánja, hogy minél több NB I-es mérkőzést játszanak a most szerződtetett fiatalok, hiszen a tehetség ma már kevés, bizonyítani is kell, hogy megérett a játékos az NB I-re.  

Székely Tibor pályaedző pedig arra hívta fel az ifjú játékosok figyelmét, hogy csak rajtuk múlik, hogy az edzéseken, illetve az otthoni pillanatok között mennyire tudják megtalálni az egészséges összhangot.

Ezt követően Vörös Csaba technikai vezető segédletével aláírták első profi szerződéseiket a Haladás fiataljai, akik már szombaton bizonyíthatnak, hiszen nem elképzelhetetlen, hogy csereként egy-két játékos pályára lép az Újpest ellen.  

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére