Hajléktalanok között, Szombathelyen (képgalériával!)

SzR-HCs • 2015. január 07., szerda •
Szombathelyen a szociális ellátás példaértékű, hiszen amennyit tud a város segíteni a hajléktalan-ellátásban, azt megteszi - ezt akkor mondta Puskás Tivadar polgármester, miközben a hajléktalanok által leginkább kedvelt helyeket, így a többi között a belvárosi parkolók környékét, a Lipp Vilmos utcai garázssort, valamint a piacnál lévő Gyöngyös-híd alatti búvóhelyet is felkereste. Korábban a polgármester mellett Koczka Tibor alpolgármester is részt vett azon a tájékoztatón, melyet a Savaria Rehab-Team Kft. központjában Bujtás Edit ügyvezető és Stankovics Erika szakmai vezető tartott a városban élő hajléktalanok ellátásáról.
Hajléktalanok között, Szombathelyen (képgalériával!)

A vizit során a város vezetői és a Savaria Rehab-Team Kft. irányítói is egyetértettek abban, hogy a hajléktalanok ellátásának egyik leglényegesebb fejezete, hogy beszoktassák az embereket, tehát ne kivigyék a szolgáltatást, hanem pont az ellenkezőjét érjék el, tehát jöjjön be és kapjon ellátást a haléktalan szállón a rászoruló. 
Honlapunk azt is megtudta, hogy nagy gond, hogy nagyon sok a pszichiátriai beteg, jelenleg ugyanis 40-50 közötti azok száma, akiknek azonnali és rendszeres orvosi kezelésre volna szükségük.

A témával kapcsolatos részletes interjúnkat kapcsolódó anyagaink között találja!

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére