Hahó anyukák! Íme 3 tévhit, amely rólatok terjedt el!

PCS - fotó: themagicbrushinc • 2016. október 19., szerda •
Ne ítélj elsőre és ne vegyél mindent készpénznek! Milyen izgalmas kijelentés, nem igaz? A valóságban viszont hajlamosak vagyunk túlozni és ezáltal megbélyegezzük a családunk összetartó erejét, az édesanyákat.
Hahó anyukák! Íme 3 tévhit, amely rólatok terjedt el!

Alaposan megváltozott a világ és ehhez nem is kell messzire menni, elég ha szűk környezetünket nézzük. Néhány évtizede elképzelghetetlen volt, hogy a nők bokája láthatóvá váljék a férfiszemek számára. Manapság pedig falatnyi ruhácskákban csodálhatjuk a gyengébbik nemet.Hasonló utat járt be a klasszikus családanya modell is. A nyugati minta kissé csorbult, azonban sok mindent sikerült átvennünk a csodált nagy nyugattól. Egyébként ettől függetlenül van még hova fejlődni, hiszen a modern családanyáknak több fronton is meg kell felelniük, amit tévesen sokan kötelező dolgokként kezelnek.

Háziasszony vs. karrier

Tévedés, hogy egy igazi belevaló nő ne tudna több szintéren is felvenni a kesztyűt. Hibás következtetés azt állítani, hogy azok a hölgyek akik a munkájukban sikeresek, a házimunkában csődtömegek. S természetesen ennek fordítottja is oltári sületlenség. Épp ezért hajlamos a környezet megbélyegezni a nőket, hogy egy igazi családanya képtelen jól teljesíteni otthon és a munkahelyén. Minden tiszteletünk azoknak az anyáknak, akik korán reggel útnak indítják gyermeküket, a nap végén pedig a családi fészket csinosítják és jut energia még a közös játékra is. Persze nem örökéletű a elemes nyusziként tekintünk rájuk, és a ház urának is illik besegíteni a házimunkába, hogy megmaradjon az egyensúly.

A családanya nem házvezetőnő!

Ezzel pedig el is érkeztünk a második részhez. Kovács András Péter humorista egyik előadásában kiemelte, hogy a női élet nagyon bonyolult. "Legyek jó a munkahelyen, legyek jó a konyhában, legyek jó az ágyban..." - mosolyoghatunk ezek a kijelentésen, de ha célunk egy harmónikus kapcsolat, akkor társként kell tekintenünk szívünk hölgyére. Nem várhatjuk el, hogy mindenben élen kell járni a nőnek, hiszen a mai gazdasági helyzetben a gyengébbik nem képviselőinek is dolgozniuk kell. Otthon pedig a megszokott napi rutin várja: mosás, főzés, takarítás, gyereknevelés. Sajnos sok férfi elfelejti, hogy a családban két felnőtt alkot egy egészet. Nem várható el persze az uraktól, hogy minden házimunkához értsenek, de a bevásárláshoz, a porszívózáshoz, esetleg gyerek korrepetálásához nem kell háztartástan órára járni. A lovagiasság, a kedvesség és a segítőkészség pedig forró éjszakát ígér...

Nekik is jár a pihenés!

Végezetül térjünk csak vissza egy gondolat erejéig arra az elemes nyuszira! Rengeteg nő éli szinte előírások szerint az életét. Néha azonban előfordul, hogy nem jut erő, esetleg idő egyes dolgokra. Szüleinktől azt tapasztaltuk, hogy mindig toppon voltak, pedig a valóságot ferde szemüvegen keresztül láttuk. Bizony Ők is elfáradtak egy-egy hajtósabb nap után és előfordult az is, hogy pár napot - esetleg hetet - csúszott néhány kötelesség. Nyilván nem arról van szó, hogy söpörjünk le magunkról minden felelősséget és halogassuk a dolgokat, inkább arról, hogy állítsunk fel fontossági sorrendet! Ha a nő minden energiáját felhasználja a kötelességek teljesítésére hamar kiég és ez kikezdheti az egészségét is. S ha kidől a sorból a családot összetartó kapocs, akkor mi lesz velünk uraim?

közösség

további frisss

lap tetejére