Ha tavasz, akkor méregtelenítés – nem mindegy, hogy csinálod!

BB • 2015. március 14., szombat •
Alig várod, hogy leadd a télen felszedett pluszkilókat, és mindenképp méregtelenítő kúrával szeretnéd indítani a tavaszt? Jó dolog, ha odafigyelsz az egészségedre, ám ne ess túlzásokba. Biztos, hogy annyira fontos a méregtelenítés...?
Ha tavasz, akkor méregtelenítés – nem mindegy, hogy csinálod!

Tavasszal az egészséges életmódot élők és a fogyni vágyók körében nagyon népszerűek a különféle méregtelenítő kúrák. De valóban szükség van a tél végeztével a szervezet megtisztítására? A válasz igen, csak az nem mindegy, hogy hogyan csinálod. A szakértők a drasztikus léböjt-, és többnapos méregtelenítő kúrák helyett inkább az életmódváltást javasolják.

Így kezdj neki

A tél végeztével, kora tavasszal fontos, hogy változtass étkezési szokásaidon. A böjt nagyon jót tesz a szervezetnek, a hétköznapokban ugyanis rengeteg olyan élelmiszert veszünk magunkhoz, amelyek nagyon távol állnak a természetestől. A tartósítószerek, ízfokozók, adalékanyagok az élelmiszerek nagy részében jelen vannak, ezek pedig károsíthatják szervezeted. A túlevés is komoly problémát jelent manapság, az emberek sokkal több esznek, mint amennyire a szervezetnek valóban szüksége van, ezen pedig nem árt változtatni.

Néhány hétig mérsékelten fogyassz húst, és csökkentsd a szénhidrátbevitelt, illetve egyél sok zöldséget, gyümölcsöt, és a legfontosabb hogy elegendő folyadékot igyál.

Betegen ne tedd!

Ha úgy döntesz, hogy te is belevágsz, csakis egészségesen tedd. Az efféle tisztítókúra ugyanis még egy egészséges ember szervezetét is megviseli, ha azonban betegen kezded el, akár életveszélyes is lehet. A legjobb módszer, ha a kúra előtt pár napig kevesebbet eszel a szokásosnál így a szervezeted hozzászokik a kisebb mennyiséghez. Ha befejezted, akkor is ezt a módszert válaszd, folyamatosan növeld a napi ételadagodat.

közösség

további frisss

lap tetejére