Ha luxuspizzára vágysz, irány New York!

Frisss/townandcountrymag - fotó: townandcountrymag • 2017. január 05., csütörtök •
Eszement ötletekből eddig sem volt hiány a tengerentúlon. Viszont tudjuk, hogy mindenre van kereslet, csak meg kell szépen találni a közönséget.

Mitől lesz egy pizza előkelő és luxuscikk? Elsősorban nem az árától, bár ebben a helyzetben ez sem elhanyagolható tényező. Néhány éve 100 000 forintot kellett letenni az asztalra, hogy Máltán megkóstolhassuk a helyi kelt tésztából készült különlegességet.

Most pedig New York legyen az úti célunk, ha a világ legdrágább pizzájával szeretnénk adni az élvezeteknek. A tészta egyébként nem különbözik sokban a többitől, ezért elsőre irreálisan soknak tűnhet a 2000 dolláros végösszeg. Hogy mégis miért kell 600 000 forintot fizetni? Elsősorban a kulináris élvezetekért, mert a legkiválóbb feltéteket kapjuk a pizza tetejére. Garnélarák, belga kaviár, homár, szarvasgomba és 24 karátos arany levelek, amelyekkel teljes lesz a kép.

Az ötletért Braulio Bunay az Indistry Kitchen séfjét kell dicsérni, aki azon a véleményen van, hogy a gazdagok igenis megfizetik az exkluzív dolgokat. Miért pont az éttermek tekintetében ne állná meg ez a feltételezés a helyét, nem? Ha azt vesszük, hogy Angliából hozatják a sajtot, a libamájat és a szarvasgombát Franciaországból, az aranyleveleket pedig Ecuadorból, akkor már érthető a borsos végösszeg. Persze megközelíthetjük a másik oldal felől is. Ha a nyolc szeletre vágott pizzából egy kiadósat harapunk, akkor az 15 000 forintunkba fájna. Megéri?

Hasonló kezdeményezésként indítsuk világhódító útjára Magyarország legújabb ételkülönlegességét, a hortobágyi libamájas, lazackrémes palacsintát, amelyet királyrákkal díszíthetünk.

via townandcountrymag

közösség

további frisss

lap tetejére