Ha lusta vagy tankolni, de van pénz a zsebedben, akkor ezt a szolgáltatást neked találták ki!

Frisss.hu - Fotó: businessinsider • 2016. október 06., csütörtök •
Abban egyetérthetünk, hogy a benzinkútnak van egy sajátos hangulata, és aki gépjárművel közlekedik nem kerülheti el a töltőállomást. Legalábbis eddig így volt...

Az idő pénz - talán ezért nem szeret a többség tankolni. Persze akadnak kivételek, de valamiért idegenkedünk begurulni a kútra, hogy jól lakassuk derék kis "paripánkat". Talán azért, mert időpazarlásként éljük meg ezeket a perceket. Amikor begurulunk a benzinkútra, akkor körülbelül 10 percbe kerül a tankolás folyamata, a fizetést is beleértve. Aki pedig fuvarozóként dolgozik, bizony naponta átélheti ezeket a pillanatokat. Ha nem is pont a munkásosztály kényelméért, de kialakítottak egy bértankoló-állomást.

Furcsa szóösszetétel, nem igaz? Pedig valós kezdeményezésről van szó, amelynek egyre nagyobb divatja lett az Egyesült Államokban. A kaliforniai cég a tehetős üzletemberek életét hivatott megsegíteni, hogy ne kelljen napi ügyes-bajos teendői mellett élvezni a benzinkutak atmoszféráját.

A dolog igen egyszerűen működik. A vállalat tankerautókkal szeli át a várost, hogy az éj leple alatt minden luxusautót megtöltsön. Természetesen van mód a nappali tankoltatásra is, ehhez viszont a gépkocsit nem zárhatjuk le elkerített és őrzött parkolóban. Egyetlen e-maillel, irányítószámmal és telefonszámmal - illetve már telefonos applikáción keresztül is - leadhatjuk rendelésünket és a Filled névre keresztelt vállalkozás már intézi a bértankolást.

A cég szolváltatását eleinte csak a Bentley típusú gépjárművek tulajdonosai vehették igénybe. Történetesen a két vállalat között szoros együttműködés volt, ezzel segítették egymást a felek. Persze azóta már más típusú gépkocsik tankolását is vállalja a Filld.

A költséghatékonynak és környezetbarátnak egyáltalán nem mondható kezdeményezés mégis sikeres és nem lennénk meglepve, ha ez a vállalkozás hosszabb távon virágzásnak indulna. Aztán ki tudja, lehet egyszer még mi, magyarok is megrendelhetjük házhoz a „naftát”.

közösség

további frisss

lap tetejére