Győzelem! Visszafoglalták a kishuszárok a Skanzent

Frisss - fotó: Bodorkós Máté • 2017. március 15., szerda •
Először felavatták, majd csatasorba állították a gyerekeket a labancok ellen.
Győzelem! Visszafoglalták a kishuszárok a Skanzent

Március 15-én ünnepi műsorral várták a családokat a Skanzenban is. A gyerekek megismerkedhettek az 1848-as szabadságharc történetével és korhű jelmezeket, kiegészítőket is láthattak. A vállalkozószellemű huszárpalánták próbát is tehettek, amelyet a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományörző Egyesület, valamint a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola szervezett.

A finom kürtőskalács az étvágyat is kiválóan csillapította, illetve feltöltötte a gyerekeket energiával is, amelyre bizony szükség volt.

Délután a hagyományoknak megfelelően toborzóval vette kezdetét, amjd kishuszár avató következett. Hende Csaba országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, hogy sokan kilátogattak a Falumúzeum területére. Majd elkezdődött az avató, amelyet a gyerekek nagyon vártak. Volt, aki kétszer is sorba állt a huszárcsákóért, hogy apukának is jusson.

Majd következett a csata, amely sokáig a labancok sikerét ígérte. Végül elmaradt a sörrel való koccintás, mert a kishuszárok alaposan megkergették az ellenséget és minden ellenállót elcsíptek. 

A tartalmas kikapcsolódást legalább annyira élvezték a szülők is, mint a gyerekek. Természetesen meg tudjuk érteni a felnőtteket, hisz nekünk is nagyon tetszett...

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére