Győzelem az Arénában: Falco - Nyíregyháza 94-74

Szita Róbert tudósítása - Fotó: Tóth Arnold • 2016. február 10., szerda •
Menekülés a győzelembe - ez volt a jelszava a szombathelyi sárga-feketéknek, akik ma este a kiesés ellen küzdő nyíregyháziakat fogadták. Kálmán László csapata hazai jó sorozatát folytatta és simán legyőzte a távolabbról már nem is érkezhetett vendégeket. A frisss.hu ÉLŐben közvetített.
Győzelem az Arénában: Falco - Nyíregyháza 94-74

Falco KC Szombathely - MARSO Nyíregyháza 94-74 (23-15, 25-18, 23-19, 23-22)  
Aréna Savaria, 1300 néző
V.: Papp P., Boros T., Gyuris P. (Major Gy.)

Folytatás a következő fordulóban, szombaton 19 órakor, Zalaegerszegen. 

4. negyed: az utolsó negyed Butorac triplával kezdődött. Rundles, Wright, Butorac, Hallik és Váradi is 10 pont feletti eredménnyel büszkélkedhet. Ritkán lehet ezt elmondani 5 Falco játékosról is. A végén már mindenki a játékidő leteltét várta, persze Comagic is 10 pont fölé került. Sok kosár esett itt is ott is a végén, majdnem a 100 is meglett, a végeredmény: 94-74. 

3. negyed: Váradi Benedek duplájával indult a második félidő, de a színvonal nem nőtt, sőt! Mindkét csapat nagyon sok pontatlansággal játszott és a hangulat sem volt fenomenális. A harmadik negyed egyértelműen Váradi Benedeké volt. Pontjaival már 20 pont feletti lett a differencia, 61-39. Állandósult a 20 pont feletti fölény, és a szombathelyi fiatalok jelenléte, Bazsó, Kovács B., Hódi, és Durázi is szerepet kapott. 71-52 az utolsó 10 perc előtt.   

A szünet perceiben a Szombathelyi Kötélugró Klub tehetségei szórakoztatták a közönséget. 

2. negyed: Comagic dupla, majd Krsztanovic is betalált. Ezután Butorac varázsolt 5 pontot röpke 30 másodperc alatt, jött is az újabb időkérés. Bognár is duplát szerzett, a vendégek nagyon gyenge védőjátékot produkálnak, Durázi is beáll és pontokat szerez, ezzel mér 42-27. Wright 13 pontnál jár 2 negyed után, ezzel a mezőny legeredményesebb tagja, a Falco 48-33-ra vezet. 

1. negyed: a feldobás után a labda és az első kosár is a vendégeké volt, Miller a pontszerző, 0-2. Hallik triplája jelentette az első hazai pontokat, 3-6. Váradi, majd Wrighet pontjaival 9-6-ra átvette a vezetést a Falco, Sitku Ernő azonnal időt is kért. Hiába, 3-6-ról produkált 10 pontos rohanást a sárga-fekete csapat, Bognár pontjaival már 13-6. Mindkét csapat nagyon gyengén dob távolról, sokat bosszankodnak emiatt a szurkolók. Comagic viszont belelendült, 18-7. A negyed végén kicsit összeszedte magát a Nyíregyháza, 23-15 az állás az első játékrész után. Wright és Hallik 5-5 pontos.    

Falco: Rundles - Butorac - Váradi - Hallik - Wright.

NYKK: Bus - Unruh - Miller - Kósa T. - Krisztanovics.

18.25 - Már ne menjnek messzire, itt vannak a kezdőcsapatok, zajlik a csapatok bemutatása.

A két mester közül a hazai az egyetlen elfogadható eredeménynek a győzelmet nevezte, míg a vendégek szakmai igazgatója, a korábbi kiváló válogatott center, Sitku Ernő azt nyilatkozta, hogy nagyon nehéz lesz Szombathelyen játszani, hiszen csak akkor lehet esély idegenben, ha a saját játékukat kiválóan megvalósítják. 

18.15 - Jó estét és hazai kosarakban gazdag sportélményt kívánok minden kedves olvasónknak. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére