Egy világbajnoki arany és egy bronzérem Riminiből

frisss.hu • 2014. szeptember 18., csütörtök •
Kemény és népes mezőny gyűlt össze – Kanadától Ausztráliáig 56 országból mindösszesen 1998 nevezéssel- a szeptember 6-13-ig, az olaszországi Riminiben megrendezett Cadet&Junior Kick-Box Világbajnokságon, ahol a szombathelyi színeket képviselő Metex05-Controll Sportegyesület Szász Krisztofer jóvoltából aranyérmet, Bárdosi Sándornak köszönhetően pedig bronzérmet szerzett.
Egy világbajnoki arany és egy bronzérem Riminiből

Grünczeisz Patrik kadett II. -57 kg-ban élete első világversenyén vett részt. Érmet ugyan nem sikerült szereznie, de a sűrű mezőnyben nehéz ellenfelek ellen remekül helyt állt. Kick-lightban rögtön az első mérkőzésén a portugál Tomas Lobato-val szemben alulmaradt, így 16 között búcsúzott. Light-contactban 32-es tábláról indulva első mérkőzését 3:0-ra nyerte a kanadai Alex Burns ellen, majd a 16 között az ír James Duffy megálljt parancsolt neki.

Bolfán Ádám kadett II. -52 kg-ban a korosztály egyik legerősebb súlycsoportjában indult a világbajnokságon. Kick-lightban mindjárt az első mérkőzésén 16 között találkozott a későbbi világbajnokkal a szlovák Ondrej Franek-el, akit az év során egyszer már legyőzött, most azonban ez a bravúr nem sikerült. Light-contactban 32-es tábláról indulva először az ír Botond Rosza-t győzte le 3:0-ra, majd nagy csatában az ukrán Oeksandr Vlasenko-t szintén 3:0-ra utasította maga mögé. A négy közé kerülésért az orosz Rustamov Gamzat minimális különbséggel 2:1-es pontozással búcsúztatta a versenyből, így a 7.helyen zárta a világbajnokságot. 

Bárdosi Sándor junior -74 kg light-contactban 32 között az orosz Igor Alexenko ellen veszített, így ebben a szabályrendszerben nem tudott előre lépni. Kick-lightban már lényegesen jobb formáját mutatta, meccsről-meccsre javuló teljesítménnyel lépett a pástra. A nyolc közé kerülésért a horvát Mateo Krsnik-et kiélezett küzdelemben 2:1-es pontozással, a négy közé kerülésért az olasz Raffaele Montesano-t meggyőző fizikai és technikai fölénnyel 3:0-ra verte. Az elődöntőt-amely minden bizonnyal a világbajnokság egyik legkeményebb kicklight meccse volt- a későbbi világbajnok román Mihail Constantin Ionescu ellen ugyan 0:3-ra, de minimális ponthátránnyal veszítette el, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Szász Krisztofer kadett II. -42 kg light-contactban kezdte meg a világbajnokság küzdelmeit, rögtön az első meccsen az ír Adam Condor ellen veszített, így a 16-os tábláról nem jutott tovább. Krisztofer a kezdeti csalódáson hamar túllépett, megilletődöttségének a nyoma sem volt látható a kick-light mérkőzéseknél. Első ellenfelét a portugál Daniel Rinho-t már magabiztos versenyzéssel, magas pontaránnyal győzte le 3:0-ra. A négy között a lengyel Martin Konecki próbálta az útját állni, sikertelenül, Krisztofer egy pillanatra sem engedte át a mérkőzés irányítását, így döntőbe jutott. A döntőben a fizikailag rendkívül erős kazah versenyző Ikram Baratov következett, akinek az előző meccseit nézve sejteni lehetett, hogy nem fogja könnyedén adni magát. Krisztofer azonban az intelligens és a taktikus küzdelmet választotta, az edzői utasításokat megfogadva a második menet végére magas pontkülönbséggel győzött és szerzett VILÁGBAJNOKI ARANYÉRMET!

„A helyezésektől függetlenül büszke vagyok az egész csapatra. A fiúk végigcsinálták a rettentő kemény felkészülést ez meglátszódott az eredményükön is!Szász Krisztofer arany-és Bárdosi Sándor bronzérme óriási siker és biztató a jövőre nézve”  -értékelt Dancsó Zoltán a Metex05-Controll Se edzője.  

 

közösség

további frisss

lap tetejére