Ez a csapat huszonöt éve a helyieké!

szróbert • 2014. augusztus 05., kedd •
A Távközlés SE létrejöttének negyed évszázados jubileumát ünnepelték augusztus 2-án a Gyöngyöshermán-Szentkirály Sportegyesület bogáti sportpályáján. Pályázati pénzekből és saját forrásokból fejlődik a sport- és közösségi élet, előbb a felszereléseket és a sporteszközöket sikerült modernizálnunk, aztán a kerítés, majd a kis pálya készült el, idén pedig az öltözőket újítjuk meg – mondta el a frisss.hu-nak Takács Piroska, a sportklub elnöke, a rendezvény főszervezője.
Ez a csapat huszonöt éve a helyieké!

A program

Labdarúgó-mérkőzések, bábszínház, gazdikereső, tánc, gitárzene, mulatós és persze rock and dilis show is szerepelt az augusztus 2-i programban.
Paprika Jancsi és az ördög kenyerével nyitotta a programot Fredy Bácsi bábszínháza, majd a Fekete István Állatvédő Egyesület gazdikeresője következett.

Gazdikereső
Kiskutyák itt, kiscicák ott - volt a jelmondat. A Fekete István Állatvédő Egyesület egyik vezetőségi tagjától a helyszínen megtudtuk, hogy a gondozásban lévő kiskutyák és kiscicák is keresték a gazdikat. 
Mintegy hetven kiskutya és kiscica van nálunk jelenleg, adománygyűjtő akció is ez, hiszen nagyon magasak a kezelések költségei, mi pedig nonprofit egyesületként minden segítséget megköszönünk - tette hozzá az egyesület vezetőségi tagja.  

Sportos fiúk, táncos lányok

Aztán a Savaria Calisthenic Workout a saját testsúlyos erőelemek bemutatójával jelentkezett. Majd a kisportolt a fiúk után az Energy Dance Team táncos lányai következtek. Aztán a Karak Zenekar, majd a Matyi és a Hegedűs Mulatós zenéje következett, végül pedig az 1980-as évek twist és rock and roll korszakába pillanthattunk be, majd DJ Szúnyog és Bluff szórakoztatott.  

Volt itt minden, büfé és kürtös kalács, a gyerekeknek pedig ugrálóvár, közben pedig rengeteg beszélgetés. 

Dénes Gábor, a legenda
A egykori csatár, majd bal oldali védő és középpályás igazi helyi legenda. 
Huszonöt évvel ezelőtt ifistaként kezdtem, 4-5 év után már a felnőtt csapatban találtam magam. Nagyon sok pozitív élményem van, csapatkapitányként is rengeteg élmény köt ide, ezüst- és bronzérmek, sajnos az arany még nem jött össze, de még nem mondtam le róla. Három esztendeje is nagy harcban álltunk az első helyért, remélem jövőre összejön - tette hozzá a kiváló játékos, aki már a kezdeteknél is jelen volt, és szerepelt a legsikeresebb, 1990-es években is, így a megyei II. osztály szombathelyi csoportjában ezüstérmet nyert együttesben is.

A tréner
Szabó Ernő, az egykori edző szerint van jövő, legalábbis - mint a frisss.hu-nak elmondta - ő bízik benne. 
Amikor még Postás volt a csapat neve, akkor még Novák Dezső is szerepelt a csapatban, majd amikor Mészáros Ernő bácsiék irányításával újjáalakultunk, akkor lettünk Postás SE, majd Posta-Bell, aztán Távközlés SE. 1997-ben pedig Gyöngyöshermány-Szentkirály lett a jogutód. Voltam játékos, majd játékos-edző, tíz évig pedig edző. A megye I-ben is szerepeltünk, amikor a Tanárképzővel volt fúziónk, bár ebből nem jöttünk ki jól. 
Az 1990-es évek elején szerintem nekünk volt először két idegenlégiósunk is , ugyanis két ukrán is nálunk focizott, akkor jutottunk fel a megye III-ból a megye II-be. A mostaniak már el sem hiszik, de akkoriban még 5-600 ember szurkolt nekünk, sőt egy Vép, vagy Táplánszentkereszt elleni rangadón még 1200-an is voltak.
 

Akik nélkül nincs sportegyesület
Amikor az ünnepi esemény programjai a beszédekhez érkezett, akkor Tóth Kálmán, az egyesület vezetőségi tagja mondott köszöntőt, miközben a jelenlegi és egykori labdarúgókat üdvözölte. 
Huszönöt éve történt, hogy az egykori Postás SE megszűnése után Dragovics Jenő és Gyimesi Feri bácsi azt mondta, hogy szüksége van e pályára a városrésznek és létrehozták a Távközlés SE-t. Ez az egyetlen pálya ma Szombathelyen, melyet ugyanaz a csapat használ, akié a pálya. Sok ember szorgos munkája nélkül már nem létezne a klub, persze a helyi vállalkozók, a Dragovics család napi tevékenysége, Ekker Géza pék, a gyöngyöshermáni polgárőrség, és a helyi lakosság is segíti a csapatot. Dragovics Jenő jelképezi a jogfolytonosságot, hiszen 30 éve ez a munkája, és csak azért teszi, hogy a csapatnak jól menjen - tette hozzá Tóth Kálmán. 

Dragovics Jenő pedig azt hangsúlyozta, hogy a Távközlés amikor el akarta vinni a területet, kaptuk a fülest, hogy, amennyiben sportklubot alapítunk, akkor megmenthetjük a területet. 
Mindent magunk csináltunk, akkoriban még nem volt pályázati lehetőség, csupán mindenki tette a dolgát. Ha itt körülnéz valaki, tudhatja, hogy 460 fm-ből és 3 millió Ft-ból épült fel a kerítés és a kispálya is. Az öltözőt is felújítjuk, de kemény és kitartó munkával szeretnénk tovább fejleszteni a sportközpontot, mely a Gyöngyöshermán-Szentkirály sportklubé. Tévhit, hogy eladó a pálya, várom a segítséget, hiszen én már 30 éve teszem a dolgot, a közösségre már 30 éve jutott az időmből - fűzte hozzá. 

A harmadik pályázatot is megnyertük, s ebbe már az öltöző felújítás is belefér - folytatja a beszélgetést Takács Piroska, aki 2009-óta elnöke az egyesületnek.
A pályázatokkal nem a pénzt, hanem a lehetőséget nyertük meg, hiszen ez a pályázat úgy működik, hogy amikor az MLSZ ezt a határozatot jóváhagyta, akkor nekünk kell öszeszedni a társasági adót és az önrészt is. Jelenleg 45 igazolt labdarúgónk van az U21-ben és a megyei II. osztályú felnőtt bajnokságban. 

Ezt követően jelképes ajándékokat, egy-egy üveg bort és plakettet adtak át, miközben EZ A CSAPAT A MIÉNK - szlogent harsogták. 
Az ünnepi eseményen résztvevő dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok beszédében elmondta: figyelemmel kísérem a helyi civil szervezet munkáját, hiszen ez a feladatom az önkormányzatnál. Meggyőződtem róla, hogy a forrásokat itt megfelelő módon költik, de a tízszeresét is el lehetne költeni, met itt tényleg szükség volna rá. Igyekszünk segíteni a sportegyesület működését a továbbiakban is, de a szentkirályi polgári körrel és a helyi polgárőrséggel is jó a kapcsolatunk. Kívánom, hogy tartsanak ki a régiek, de az ifjak is segítsék a civil szervezet munkáját. 

A frisss.hu a helyszínen azt is megtudta, hogy az emlékoklevelet is megkapja hamarosan a klub az önkormányzattól. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére