Guggol, fekvenyom és felhúz

Szita Róbert - Fotó: frisss.hu • 2017. április 07., péntek •
Újra erőemelő versenyeken indul Gadó András erősember, aki pár nap múlva Mosonmagyaróváron kezdi meg idei menetelését.
Guggol, fekvenyom és felhúz

A hosszú téli szünet után, ezen a hétvégén Mosonmagyaróváron startol el az idei versenyszezon Gadó András, a Galaxy-Orange mobil sportolója számára. A szombathelyi erősember a nyugat-magyarországi Herkules erősember selejtezőjén méreti meg magát. 

Érdemes lesz kiválóan szerepelni, hiszen az óvári győztes egyenes ágon kvalifikálja magát az országos bajnokság májusi döntőjébe. Szoros versenyre számítok, de szeretnék győzni. Az erő mellett szerintem nagyon sok múlik majd a technikai felkészültségen – tudtuk meg a sportolótól, aki szánkót húz majd betonon, lengősúlyokat cipel, egy kézzel óriás súlyokat nyom a feje fölé, súlyokat pakol, majd 95 kg-os kamion kerékabroncsot emel át 2 méter 10 centiméter feletti állványon. Gadó András súlypakolásban és szánkóhúzásban számít arra, hogy mindenkinél ügyesebb, erősebb és gyorsabb lesz. 

Aztán majdnem másfél év ,,pihenő” után az erőemelők között is kipróbálja magát Gadó András, aki május első hétvégéjén Athénban all rajthoz a Gpa/Ipo szövetség Európa-bajnokságán, amit felhozó versenyként iktatott be versenynaptárába, majd a követő héten Egerben, a wpc erő emelő liga 2017-es országos bajnokságán áll rajthoz. 

Az erőemelő versenyeken guggolás, fekvenyomás és felhúzás a 3 ,,fogásnem”.

 

közösség

további frisss

lap tetejére