Görögország, Spanyolország és Horvátország a legnépszerűbb úti célok a szombathelyieknél

frisss.hu, Ibusz • 2016. április 01., péntek •
Békés Ildikót, az IBUSZ szombathelyi irodavezetőjét kérdeztük.
Görögország, Spanyolország és Horvátország a legnépszerűbb úti célok a szombathelyieknél

Egy helyi utazási irodában jártunk, ahol megkérdeztük, hova utaznak a legtöbben városunkból. A szombathelyiek legkedveltebb úti céljai közé tartozik a görög, a horvát és az olasz tengerpart, emellett Spanyolország és Bulgária - tudtuk meg Békés Ildikótól, az IBUSZ irodavezetőjétől.

Korfu

Igazán széles kínáltból válogathat, aki Görögországban töltené nyaralását: hat görög szigetre üzemeltet repülő üdülőjáratot a társaság: Korfu, Kefalonia, Zakinthos, Kréta, Rodosz és Karpathosz. Az Olympos-i riviérára, a Chalkidiki-félszigetre, valamint Korfu, Kefalonia és Zakinthos szigetére busszal is utazhatnak a Görögországba vágyók. Szállások széles skálájából válogathatunk: apartman, szálloda vagy luxus villa, mindenhol barátságos görög vendégszeretet vár minket.  Az utazási irodában igazán „görögös” játékról is értesültünk:

Bazi nagy görög lagzi

Horvát tengerpart továbbra is kedvelt, gyakran egyénileg közelítik meg az utasok, de szervezett módon busszal is elérthető az Isztriától Dalmáciáig.

Az iroda vezetője elmondta, hogy idén többen utaznak Bulgáriába is egyénileg, de busszal és repülővel is elérhetőek a Fekete-tenger homokos tengerpartján fekvő üdülővárosok. Itt a pihenni vágyók apartmant vagy szállodát választhatnak, ár érték arányuk miatt  nagyon kedveltek az All Inclusive ellátást nyújtó szállodák.

Bulgária

Spanyolországban ritkább az apartmanos elhelyezés, inkább a szállodák a meghatározóak, az utazás pedig túlnyomórészt repülővel történik. Mallorca, Costa Brava és Costa del Sol a legnépszerűbb spanyol úticélok.

Olaszországban töretlen az Észak-Adria hódítása (Bibione, Lignano, Jesolo), elsősorban a kisgyermekes családok választják a lassan mélyülős, homokos tengerpart miatt, ami autóval néhány óra alatt elérhető városunkból. A családosok általában a nyári szünet idejére tervezik a nyaralást.

Velence

A belföldi úti célok esetében elmondható, hogy bár Sárvár és Bükfürdő a legnépszerűek ha csak egy napos kikapcsolódásra vágyunk, de a helyiek messzebb (kb.150 kilométeres körzet) utaznak ahhoz, hogy valóban azt érezzék; üdülnek: Zalakaros, Tapolca, Sopron, Balatonfüred, Siófok és a Velencei-tó környéke a legkedveltebb. A wellness kikapcsolódások 2-4 éjszakát jelentenek.  

Balatonfüred

Az utazási iroda külföldi- és belföldi nyaralások, körutazások vonatkozásában teljes körű ügyintézést végez, ami a tájékoztatást, foglalást, biztosítást, valutaváltási lehetőséget is jelenti.

Április 9t-ől szombaton délelőtt is várják a pihenni, utazni vágyó szombathelyieket.

IBUSZ Szombathely // 9700 Szombathely, Fő tér 44. // szombathely@ibusz.hu

közösség

további frisss

lap tetejére