Gólok és gombok: kiválóan szerepeltek és rengeteg gólt lőttek a vasi gombozók

Szita Róbert - Fotó: Kiséri-Nagy Ferenc • 2017. április 25., kedd •
A Vasi Gombfoci Egyesület tagjai az NB II Budapesten rendezett első fordulójában bravúrosan játszottak és összesítésben a 2. helyen várhatják a folytatást.
Gólok és gombok: kiválóan szerepeltek és rengeteg gólt lőttek a vasi gombozók

Gyönyörű helyszínen, a Budapesti Eiffel Palace rendezvénytermében április 22-23-án bonyolították le a Magyar Asztali-labdarúgó Szövetség (MALSZ) NB2-es gombfoci bajnokságának tavaszi fordulóját. Az NB III-ból tavaly feljutó csapatról, illetve az 1. forduló előzményeiről ITT olvashattak. 


A hétvégén 4-4 fős csapatokkal feszült egymásnak 10 együttes, egyénenként 2-2 meccset játszva. Így minden pályán 18 meccset játszottak a fiúk. A sorsolásunk a szombati napon nehezebb volt, hiszen volt NB1 es csapatokkal, NB1-es keretekkel felálló ellenfelekkel játszottunk. A verseny erősségére jellemző, hogy csapatunk a ranglista pontok szerint 5. helyre volt hivatott, de nagyon bíztam felfelé ívelő pályánkban – számolt be honlapunknak Benkő János, a Vasi Gombfoci Egyesület (VGE) elnöke

A verseny jól kezdődött a szombathelyi gombozóknak, hiszen a Józsefváros csapatát 10-6 ra verték, aztán a második meccsen 9-7 re kikaptak a végső esélyes Szeged csapatától. Az első nap teljesítménye összességében tükrözte az előzetes várakozásokat, hiszen az 5. helyen fordultak a vasiak, akiknek a neve mellett végül 2 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség állt. A szombat esti technikai megbeszélésen úgy gondolták, hogy a vasárnapi 4 meccsből elérhető a 4 győzelem, hiszen ,,csak” egy nehéz ellenfél, a Testvériség csapata állta Benkő Jánosék útját. 

Vasárnap aztán minden sikerült, előbb komoly csatában 10-6 ra vertük a Testvériséget, a többi meccset esélyeshez méltóan behúztuk. Sopron ellen tipikus szomszédvárharcot vívtunk, de sikerült nyernünk – tette hozzá a VGE elnöke. 

A Debreczy István, Szirmay Endre, Debreczy Zozo, Puskás Zoltán, Garamvölgyi József, Angler Lajos, Benkő János összetételű csapat a 2. helyezésével fantasztikus meglepetést okozott. Érdekesség, hogy, amennyiben most lenne vége az NB2-nek, akkor a VGE feljutna az NB1-be!

Az NB2 második fordulója októberben lesz, amikor a feljutásért küzdenek majd a vasi gombozók.

 

közösség

további frisss

lap tetejére