Gigantikus papírrepülők alatt készültek az origami elefántok a szombathelyi Simon István Utcai Általános Iskolában

Frisss.hu - Fotó: Bodorkós Máté • 2016. szeptember 09., péntek •
Ezzel próbálnak valódi elefántokat megmenteni világszerte.
Gigantikus papírrepülők alatt készültek az origami elefántok a szombathelyi Simon István Utcai Általános Iskolában

Évente 35 ezer elefántot ölnek meg az orvvadászok az agyaraikért, ezért szervez minden évben origami elefánt gyűjtő akciót a 96elephants és az origami USA. Bármit elfogadnak, ami elefántra hasonlít és papírból van, majd a kész példányokat elpostázzák a Wild Life Society New York-i gyűjtőhelyére.

Alapfokon így néz ki a történet:

Ez már a haladó szint:

A cél, hogy idén összejöjjön legalább 35 ezer darab, a tavalyi rekord megdöntéséhez pedig már 33 765 darab origami elefánt is elég lenne. Pénteken a jó ügy mellé állt az oladi Simon István Utcai Általános Iskola is, itt némi segítséggel a legkisebbek hajtogatták a cuki kiselefántokat.

A kicsit nagy élvezettel vetették bele maguk a hajtogatásba, de a kicsit nehezebb részeknél volt aki lemaradt, de a felnőttek kitartó munkájának hála, rengeteg kiselefánttal gazdagodott a kezdeményezés.

Az egy hónapos akció hamarosan lezárul, az elefántoknak szeptember 16-ig meg kell érkezniük New Yorkba. Szombaton pedig még bárki csatlakozhat, aki akar, mert este hattól a Szimfóniában lesz az utolsó elefántos workshop, ahol mindenki kedvére hajtogathat, illetve bevihet a már elkészült elefántjait is.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére