Georg Spöttle: fel kell tenni magunkban a kérdést, milyen jövőt szeretnénk?

frisss.hu fotó: Bodorkós Máté • 2017. május 10., szerda •
Több százan voltak kíváncsiak, sokan állva hallgatták végig a migrációról és a nemzeti konzultációról szóló előadást.
Georg Spöttle: fel kell tenni magunkban a kérdést, milyen jövőt szeretnénk?

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő már másodszorra tartott előadást Szombathelyen. Kedd este olyan sok érdeklődő jött el az MMIK-ba, hogy nem fértek be a terembe, így a tömeg fele az ajtóban pótszékeken ülve, sokan pedig állva hallgatták végig az előadást. Utóbb megtudtuk, hogy a város több nagyobb előadóterme sem volt szabad ebben az időpontban, Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője külön elnézést is kért a kellemetlenségért.

Spöttle aztán belekezdett, előbb a nemzeti konzultációról, melyről azt vallja, egy óriási bizalom a kormány részéről. Németországban például nincs ilyen, Merkel nem kérdezi meg a németeket, akarnak-e migránsokat az országban. A nemzeti konzultáció van olyan fontos, mint a népszavazás, az állampolgároknak van lehetőségük beleszólni több élő politikai kérdésbe, mint a migráció.

Szeretné-e Magyarország, hogy olyan sorsa jusson, mint Belgium, Németország vagy éppen Anglia, hogy párhuzamos társadalmak legyenek, beilleszkedni nem tudó és nem is akaró emberekkel, megnövekedett terrorveszéllyel? Akarjuk- e továbbra is az európai keresztény kultúránkat, amiben felnőttünk, és amiért az őseink küzdöttek megőrizni magunkat és a gyermekeinek?

Beszélt a német helyzetről, a német sajtóról, akik nem közlik a teljes egészében valóságot, ott felfegyverzett katonák próbálják őrizni a rendet, a németek állandó félelemben élnek. Tudomása szerint állandóan 700 ezer - 1 millió migráns várakozik a líbiai partoknál, hogy átkeljen Európába. Hozzátette, hogy ez a szicíliai turizmusnak nagyon betett, sőt a maffiának is- egészítette ki Spöttle, ott fizetett embercsempészet működik, a háttérben pedig Soros György is áll többek között. De hogy mennyire elterjedtek a migránsok Európában jelzi az is, hogy Angliában például a leggyakoribb név amit az újszülöttek adnak a Mohamed.

Több európai terrorcselekményt is kielemzett, beszélt arról, hogy történhetett a berlini karácsonyi, vagy a korábbi nizzai támadás. Van egy álom globális kalifátusról, aminek a lényege, hogy a világ univerzális vallása az iszlám legyen. Természetesen ez nem pár év alatt következne be, de ha ez a folyamat így folytatódik, akkor Európa többségi lakossága később muzulmán lesz. Mesélt a terroristák viselkedéséről, cseleiről is, arról, hogy szivárognak be mindenhova és arról is, hogy lehetne tenni ellenük.

Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője az előadás után a Frisssnek elmondta, sokkal többen jöttek el, mint amennyire számítani lehetett. Az eladás egy Németországban tanult, rendőrként és tartalékos katonaként szolgálatot teljesített, többek között Afganisztánt megjárt hivatásos biztonságpolitikai szakértő Georg Spöttle hiteles személyként ábrázolta a jelenlegi migrációs helyzetet. Itt megtudhattunk, hogy amennyiben ledőlne a magyar határkerítés, és a Balkán felől akadálytalanul százezrével tudnának bejönni a részben jó, részben pedig rossz szándékú illegális migránsok, abban az esetben a magyar-osztrák határon egy áthatolhatatlan vasfüggöny épülne fel. Magyarország abban a pillanatban zsákutcává válna, milliókat kellene ellátni. Sőt a szombathelyiek és a Vas megyeiek megsínylenék is a határzárat, lehetetlenné tenné az ingázást Ausztriába. Kulcsfontosságú, hogy nemrégiben műszakilag és átvitt értelemben jogilag is megerősítették a határkerítést, mert ez a magyar nemzeti érdek. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére