Sikerrel zárt a pünkösdi fesztivál (fotógalériával!)

SzR-TT • 2014. június 09., hétfő •
A vasárnapi program 10 órától a Vincze Ferenc szólótáncversennyel kezdődött, majd délután fél háromtól a Gencsi Söprű Regionális Néptáncfesztivált bonyolították le. A fesztivál zenekara a Boglya Népzenei Együttes volt. Aztán este a Csík Zenekar adott fantasztikus sikerű élő koncertet, majd Alex T, aztán Bárány Attila, a Hősök, végül pedig a Katapult DJ, azaz Bozóky X Lipóczy Feat Szasza szórakoztatta a nagyérdeműt, az éjszakába nyúló programot pedig Chris Lawyer műsora zárta. A gencsi pünkösdi fesztivál az Ismerő Arcok hétfő esti élő koncertjével ért véget. Tekintse meg képeinket is!
Sikerrel zárt a pünkösdi fesztivál (fotógalériával!)

Varga Albin, a helyi hagyományőrző néptáncegyüttes vezetője a frisss.hu-nak nyilatkozva kiemelte: nagykorú lett a ’Gencsi Söprű” is, hiszen idén 18. alkalommal került megrendezésre. A néptánctalálkozóból 1997 óta a „Gencsi Söprű” névre keresztelt Vas Megyei Néptáncfesztivál született, amit azóta is megrendeztünk minden évben. 2000-től nyitottunk a tágabb értelemben vett régió irányába, így regionális fesztivállá fejleszthettük programunkat. 
A 2014. évi „Gencsi Söprű” fesztiválon ismét meghirdettük a harmadik „Vincze Ferenc szólótánc-versenyt”. Versenyünk célja természetesen a vasi néptánchagyomány „használata”, feldolgozása, és széleskörű megismertetése volt. A nevezők szabadon választhattak a vasi táncanyagból. (pl. gencsi verbunk, kanász, söprű, lassú, friss csárdás, ugrós). A szóló táncverseny mellett a páros viadal is népszerű volt. 

A fesztivál szervezői a négy nap során mindenben együttműködtek a Muharay Elemér Népművészeti Szövetséggel, a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézettel (Lendva, Szlovénia), és a Nyugat-Magyarországi Néptáncszövetséggel, Gencsapáti Község Önkormányzatával, civil szervezeteivel, intézményeivel, a Gencsapáti Sportegyesülettel, nem utolsó sorban a Nyugat Produkció Kft-vel, akik a Pünkösdi fesztivál koncertjeit is szervezték.
 A fesztiválra Vas megye, Nyugat Magyarország néptáncegyüttesei, és az Ausztriai (Őrvidék), illetve a Szlovéniai (Muravidék) magyar együttesek kaptak meghívást.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére