Gadó András könnyűsúlyú erős ember magyar bajnok!

Szita Róbert - fotó: facebook.com • 2017. augusztus 07., hétfő •
Rönknyomás, bödöncipelés, felhúzás és gumipakolás is feladat volt a hétvégi siófoki versenyen, ahol a szombathelyi erős ember négy versenyszámból hármat is megnyert.
Gadó András könnyűsúlyú erős ember magyar bajnok!

A ,,Scitec muscle beach” rendezvény keretében Siófokon, az Aranyparton rendezték meg a 2017-es évi könnyűsúlyú erős ember magyar bajnokságot, mely az idei szezonban az utolsó verseny volt Gadó András számára. A szombathelyi erősembernek nem sikerült teljes mértékben felépülni korábbi sérüléséből, ezért az őszi versenysorozaton indulást már nem tudja vállalni. Ennek ellenére az erőállapota jónak tűnt a verseny előtt, hiszen az edzéseken a versenyfeladatokat a bajnoki cím egyik esélyeseként teljesítette. Most nézzük, mi történt Siófokon! 

Milyenek voltak az előzmények?
2014-ben a 110 kg alatti súlycsoportban már nyertem, tavaly 2. lettem, idén pedig ismét szerettem volna elhódítani a bajnoki címet. A cél érdekében mindent egy lapra tettem fel a versenyen és teljes énemmel harcoltam. Sokáig kétes volt, hogy a -110 kg-os vagy a -95 kg-os kategóriában indulok, de végül a fogyasztás és -95 kg-os kategória mellett döntöttem. 

Hogy sikerült a verseny?    
Büszkén mondhatom, nagyon jól. Egy hét diéta után sikerült 2014 után újra magyar bajnoki címet szereznem. Négy versenyszámból hármat győzelemmel fejeztem be, a negyedik számban pedig a 2. helyet szereztem meg.

Gratulálunk, és akkor menjünk részletesen is végig az egyes versenyszámokon!
Az első versenyszám a rönknyomás volt, 110 kg-mal kellett 1perc alatt annyit nyomni, amennyit tud az ember. Nekem 4 ismétlésre elég volt 50 másodperc, ezzel nyertem is a számot, azért hagytam abba 4 ismétlés után, mert mögöttem ebben a számban a második helyezett csupán hármat nyomott és nekem 4 is elég volt a győzelemhez.

A 2. versenyszám a ,,bödöncipelés” volt. 1 db 110 kg-os, illetve 1 db 120 kg-os bödönt kellett elvinni 10 méterre. Ezt én 13 másodperc alatt teljesítettem, így a második versenyszámot is nyertem.

A 3. versenyszám a felhúzás volt, 252,5 kg-mal kellett klasszikus erőemelő felhúzást végezni. Ebben a számban 2. lettem 4 ismétléssel.

Az utolsó, a 4. versenyszám a gumipakolás volt. Itt egy kb. 80 kg-os kamiongumit kellett pakolni egyik oldalról a másikra egy 190 cm magas állvány felett. Ennél a versenyszámnál elég lett volna 1 db ismétlést végrehajtanom, hogy nyerjem az egész versenyt, de maximumot akartam teljesíteni és 1 perc szintidő alatt 10 ismétlést pakoltam, így megnyertem ezt a versenyszámot és az OB -95 kg-os kategóriáját is.

A végeredmény: 1. Gadó András 27, 2. Patonai Gergely 20, Király Richárd 19,5 pont.

Gadó Andrásnak több szombathelyi is a helyszínen, a siófoki Aranyparton szurkolt, de itthon is számos sportbarát buzdította. Ezt honlapunkon keresztül is megköszöni, hiszen, mint nekünk elmondta, ez is hozzásegítette őt az újabb bajnoki cím eléréséhez.
 

közösség

további frisss

lap tetejére