Tizenötödször: fúvósok és mazsorettek a Fő téren

SzR-HE • 2015. augusztus 16., vasárnap •
A szombathelyi közönséggel már nem kell megismertetni a fúvószene, a térzene szépségeit, hiszen a tizenötödik alkalom önmagáért beszél - ezt Trajbár Balázs, Szombathely Város Fúvószenekarának Egyesületi elnöke nyilatkozta honlapunknak. A hétvégi nemzetközi fúvószenekari fesztiválon egy szlovák és öt magyar zenekar lépett fel.
Tizenötödször: fúvósok és mazsorettek a Fő téren

A Miénk itt a tér programsorozat keretében, Szombathely Város Fúvószenekar Egyesület szervezésében tartották meg a XV. Nemzetközi Fúvósfesztivált, mely a zenekarok felvonulásával kezdődött, majd Puskás Tivadar szombathelyi polgármester köszöntötte a fellépőket. A szép számú közönség ezután az egyesített zenekarok koncertjét tekinthette meg, majd finom ebéd melletti szakmai tapasztalatcserét tartottak a résztvevők. 

Szombat délután aztán a Táplánszentkereszti Ifjúsági Fúvószenekar, Körmend Város Fúvószenekara, OUCHA Fúvószenekar Nemesócsa (Szlovákia), Szentgotthárd Város Fúvószenekara, Kőszeg Város Fúvószenekara, végül pedig Szombathely Város Fúvószenekara adott 50-50 perces koncertet.

Trajbár Balázs, Szombathely Város Fúvószenekar Egyesületének elnöke a frisss.hu-nak elmondta, hogy az idei nemzetközi fúvósfesztiválon fellépő hat zenekar mellett a junior és felnőtt mazsorettcsoportok is szórakoztató programmal kedveskedtek a Fő téren sétáló szombathelyieknek.

Az idei nemzetközi fúvószenekari fesztivált SZMJV önkormányzata támogatta és a tervek szerint, a közönség nagy örömére, várhatóan jövőre is megrendezik. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére