Fúvós zenétől lüktetett a Sportház

frisss.hu Fotó: Tóth Arnold • 2015. november 15., vasárnap •
A Szombathelyi Ifjúsági Fúvószenekar már 35 éve kápráztatja el a helyieket, a jubileumi koncertjükön jártunk.
Fúvós zenétől lüktetett a Sportház

A pénteki párizsi terrortámadás áldozatainak emlékére egy perces néma csenddel kezdődött a vasárnap délutáni koncert. A Szombathelyi Ifjúsági Fúvószenekar 35 éves jubileumi hangversenye hihetetlen nagy tömeget vonzott, a későn érkezőknek már csak a pótszékek jutottak a nemrég felújított Művelődési és Sportház nagytermében. Ez a koncert nem jöhetett volna létre akkor, ha a zeneiskolának nem lenne sok-sok tehetséges növendéke, amit percekkel a nyitóbeszédek után már tapasztalhatott is a több száz érdeklődő.

Hosszú évekig Neszmélyi András vezette a fúvósokat, Táky György másodkarnaggyal egyetemben. Az együttes számos díjat tudhat magáénak, sok helyen jártak Európa szerte, látszott a sok munka, kidolgozott zenei koncepciók.

Rettegi Attila képviselő szavai után Fodor István, a szombathelyi tankerület vezetője elmondta „a zene nem csak fontos része az életünknek, hanem alázatra, eredményességre nevel minket. Azért vagyunk tagjai egy zenekarnak, hogy gazdagítsuk a többieket. Önállóan nehéz érvényesülni, minél közösebb az élmény, minél nagyobb az összhang, annál nagyobb a hatás, amit ki tud váltani.”

A pár órás koncert nem feltétlenül a komolyzenéről szólt, az Oroszlánkirály, az Indiana Jones és Beatles-dalok is felcsendültek.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére