Futófesztivál volt Szombathelyen

Szita Róbert - Fotó: Cseh Gábor • 2017. szeptember 25., hétfő •
A rengeteg futóprogram mellett idén is a vasi megyeszékhely adott otthont a 10 km-es utcai futók magyar bajnokságának.
Futófesztivál volt Szombathelyen

Optimális időjárási körülmények között vágtak neki a negyedik alkalommal megrendezett futófesztivál különböző távjainak a ma már magányosnak egyáltalán nem mondható hosszútávfutók. A fesztivál elsődleges célközönsége ezúttal is Szombathely futó polgárai voltak, de a Magyar Atlétikai Szövetség bizalmát élvezve, Híres László mesteredző emlékére idén is országossá nőtte ki magát a verseny, hiszen magyar bajnokságot rendezhetett a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület (SzoEse) a 10 km-es utcai futóknak. 

A futófesztivál versenyszámai között megtalálható volt a félmaraton, a 10 km-es amatőrfutam, a 4x1 körös váltó, valamint a diákolimpia I. korcsoportú (7-8 éves) gyermekek részére kiírt 1 körös (2500 méteres) futás. Igazi színfoltja volt a futófesztiválnak a tavaly Szent Márton váltónak hívott váltóverseny, amelyet idén 2023 méteres távon a SzoEse tanítványai számára írtak ki, mivel Szombathely is beadta pályázatát a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címre. Emellett idén sem hiányozhatott a programból babakocsis futás és a babafutás, de már játékvár is szórakoztatta a kilátogató családokat és gyerekeket. 

Szombathelyen egyre népszerűbb a futás, a Szombathelyi Futóklub már közel 1000 futót fog össze, Ezért is akartuk folytatni azt a sorozatot, hogy vállalható, igazi saját szervezésű, számos kolléga közös munkájának köszönhetően magas színvonalú versenyt szervezzünk a SzoEse által – fogalmazott lapunknak Kívés István főszervező, aki azt is elmondta, hogy a magyar bajnokságra idén is 100 nevezés futott be, ebből mintegy 50 férfi, 30 nő, és 5 darab 4 fős váltó volt. A kisgyerekek mintegy 50-en, az amatőrök pedig kb. 400-an vágtak neki a különböző távoknak.   

Az OB eredményei:
Férfi abszolút eredmény: 1. Juhász Balázs (DSC-SI); 2. Kovács Tamás (VEDAC); 3. Koszár Zsolt (SYN FIT SZTG). A legjobb szombathelyi a 6. Helyen végeztt Horváth György (SZoESE) lett.
Női abszolút eredmény: 1. Kácsér Zita (DCS-SI); 2. Tóth Lili Anna (DOVASE); 3. Ferenc Katalin (Vasas).
10 km férfi junior: 1. Jacsev Sámuel (SZoESE); 2. Diószegi Dávid (Békéscsabai AC); 3. Ott Benjamim (Zalaszám ZAC).
10 km női junior: 1. Tóth Lili Anna (DOVASE); 2. Máté Anna (Kaposvári AC); 3. Pavuk Tíra (Békéscsabai AC).

Az idei futófesztivált is Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzata támogatta. 


 

közösség

további frisss

lap tetejére