Fotósorozat készült a macskák munkásosztályáról

Frisss.hu/Metro.co.uk - Fotó: Marianna Zampieri • 2017. február 05., vasárnap •
Nem minden cirmos élete fenékig tejfel.
Fotósorozat készült a macskák munkásosztályáról

Egy cica élete nagyrészt alvásból áll, már ha hihetünk a sztereotípiáknak és a népi észleléseknek. A sztereotípiákon túl viszont ott van az érem másik oldala, ahol ha túlzottan keményen nem is, de azért dolgoztatják a macskákat.

Főként a tengerentúlon, de Olaszországban is sok nagyon egyforma kis bolt van. Ezek tulajdonosai között viszont akadnak olyanok, akik valamivel mégis egyedivé szeretnék tenni a helyet - így kerülnek képbe a macskák. Egy cica simán feldobja a legunalmasabb boltot és pubot is, de még a könyvtárakban is jól jön egy négylábú, aki a polcok körül sompolyog.

Persze, ezek a helyek nem feltétlenül lesznek az allergiások kedvencei, de a döntő többség szereti a cuki és szőrös állatokat, mert lehet őket simogatni, amire egy macska éppen megfelelő, vagy legalábbis kellően rendszerető, így keveset kell utána takarítani.

Erre a témára készült Marianna Zampieri C-AT Work (félremagyarításban Macskahely) című fotósorozata, ami egyenesen ünnepli a dolgos cirmosokat.

Bár Mariannának hobbifotósként a kedvenc témája a macskák és az emberek kapcsolata, illetve az, hogyan képesek együtt élni sok örömöt okozva egymásnak. Ezek után jött a felismerés, hogy sokan a munkahelyükön is tartanak egy macskát, így a dolgozó cicás fotókból egyre több lett.

A projekt legnehezebb része pedig a téma maga, vagyis a macska nevű lény, ami kiszámíthatatlan és öntörvényű, szóval autófókusz legyen az objektívén, aki követni tudja őket. Ezért Marianna sem csinál mást, csak vár és figyel, hogy a megfelelő pillanatokat elkaphassa.

Egy-egy kép elkészítése rengeteg időt vesz igénybe, mert vagy nem azt csinálják a cicák, amit elvárnának tőlük. Sokszor alszanak munka közben, vagy fel-alá rohangálnak, esetleg rejtőzködnek, mert a kamera valami furcsa és idegen dolog a kis életükben, amivel nehezen megy a barátkozás.

Ennek ellenére rengeteg "tökéletes" pillanatot sikerült már megörökítenie Mariannának, akinek mindegyik macska a kedvence, mert mindegyik külön egyéniség, és ez a sokszínűség teszi igazán varázslatossá ezt a sorozatot.

közösség

további frisss

lap tetejére