Főszerepben a gasztroturizmus, Kína és Szent Márton városa

Szita Róbert - Kiséri-Nagy Ferenc • 2016. március 05., szombat •
Csütörtök óta idén immár 39. alkalommal várja az Utazás kiállítás a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontba látogatókat. Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléjén jártunk.
Főszerepben a gasztroturizmus, Kína és Szent Márton városa

Az Utazás kiállítást a szombathelyi polgármester is meglétogatta, erről már olvashattak ITT. 

A rendezvény legnagyobb kiállítójaként az Magyar Turizmus Zrt. 171 társkiállítóval várja a látogatókat, és a szervezet meghívására 15 együttműködő kelet-közép-európai ország van jelen nemzeti standdal a kiállításon. Idén a gasztroturizmus is főszerepet játszik a Gasztroélmények évében, a standokon helyi termelők tartanak bemutatót, kóstolókat.

A  Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ új, belföldi Budapest kártyája a kiállításon debütál, s az kedvezményes áron 48 órán át számos szolgáltatás igénybevételére jogosít. A mintegy 300 négyzetméteres Budapest stand négy élményszigetre osztva mutatja be a főváros vonzerőit, a kultúra szigetén többek között a négy évszakos fesztiválok mutatkoznak majd be.

Az Utazás kiállítás idei külföldi szakmai díszvendége Kína, de nemcsak a hatalmas ázsiai ország óriásstandjánál, a szombathelyi standnál is sokan érdeklődtek. 


Szombathelyi installáció

Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója honlapunknak elmondta, hogy immár tizenkettedik alkalommal jelenik meg Szombathely az Utazás kiállításon, mely a turisztikai szakma legfontosabb találkozási pontja. 


Az adott esztendő turisztikai kínálata minden esztendőben ilyenkor, február végén - március elején jelenik meg. Nagyon komoly presztízsértéke van még mindig ennek a kiállításnak, hiszen itt mutatkoznak be azok a rendezvények, városi kínálatok, amelyek egyébként a turisztikai- és utazási irodák kínálataiban általában nem találhatóak meg, csak egy-egy turisztikai csomag részeként. Számunkra azért is fontos, hogy ilyenkor megjelenjünk, mert egy olyan egyedi attrakciót és olyan egyedi arculatot tudunk megmutatni, amit máshol, más alkalommal nem. A Szent Márton Jubileumi Emlékévet próbálja visszaadni az installációnk. Mind a színek, mind a formavilág ezt reprezentálja, kicsit az I. századi, a római alapítású történet keveredik a IV. századi, a Márton korabeli históriával. Emellett a város legnagyobb seregszemléjét, a Savaria Karnevált is bemutatjuk – nyilatkozta Grünwald Stefánia. 

Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléje, közöttük az ,A’ pavilon 308/b standjánál található szombathelyi installáció is március 6-ig várja a nagyközönséget és a szakma képviselőit.

 

közösség

további frisss

lap tetejére