Folytatódik a DK-ügy: Újabb részletek derültek ki az elnökség tagjairól

frisss.hu • 2017. június 04., vasárnap •
Szuhai Viktor eltitkolt szlovák cégén túl...
Folytatódik a DK-ügy: Újabb részletek derültek ki az elnökség tagjairól

Pénteken írtuk meg, hogy információink szerint Szuhai Viktornak, a szombathelyi DK elnökének  van egy eltitkolt szlovák cége. A LaSantee Network nevű komarnoi cég tulajdonosa és ügyvezetője is Szuhai, ám ez a tény valamilyen oknál fogva kimaradt vagyonnyilatkozatából. A DK elnökének vagyonnyilatkozata szerint a Student Pro Iskolaszövetkezetnél dolgozik havi 300 ezer forintért. Szuhai Viktor korábban egyéni vállalkozóként is dolgozott, de jelenleg ezt úgy tudjuk, szünetelteti. A Student Pro Iskolaszövetkezet egyébként Bodajkra van bejegyezve, akár csak öt másik hasonló munkaközvetítő: a Studentka Work, az Alba Meló, az Alba Pro Regia, a Copernicus és a Perfect Regia is. A slusszpoén márcsak az, hogy a 888.hu szerint a  Bodajkra bejegyzett Copernicus iskolaszövetkezet vezetői ellen vádat emelt az ügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt jelentő ÁFA-csalás bűntettének gyanúja miatt. Czeglédy Csaba szintén egy munkaerő kölcsönzéssel foglalkozó cég, a Humán Operator Zrt. igazgató tanácsának az elnöke, azt azonban folyamatosan cáfolja, hogy köze lenne a bodajki cégekhez.

Szuhait amúgy megkérdezte cikkünkről a Szombathelyi7Nap egyik újságírója, ennek részleteit itt lehet olvasni. 

Szuhai mellett az egyik volt LMP-tag Sárközi Zoltán is dolgozott korábban az egyik munkaerő kölcsönző cégnél, velük azonban később megszűnt a kapcsolata. Sárközi amúgy nem éppen a legszebben távozott a párttól, beperelte őket, mivel elszámolási vitába keveredett velük. A Pesti Kerületi Bíróságon egyébként Czeglédy Csaba volt az ügyvédje, erről maga Sárközi számolt be Facebook-oldalán. A bíróság egyébként másodfokon az LMP-nek adott igazat.

A szombathelyi DK elnökségnek tagja még Vörösné Budai Mária, aki a közpénzből működő önkormányzati hetilap, a Savaria Fórum hirdetési tanácsadója is egyben.  Köztudott, hogy a Savaria Fórumot kiadó Promed Média Kft. többségi tulajdonosa egyébként a Nyugat Média Világháló Egyesület. Az elnökségben szintén jelen van Illés Lászlóné és Gál József.Utóbbi cége a Captain-Gall Biztonságmérnöki Iroda Kft. is budapesti székhelyű. Érdekesség, hogy a  NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatósága Hátralékkezelési Osztálya végrehajtás indított az elnökségi tag cége ellen 2016 novemberében.

közösség

további frisss

lap tetejére