Folytassa Haladás… a Diósgyőr ellen!

PCS - fotó: Tóth Arnold • 2016. november 19., szombat •
Debrecenben lép pályára ezúttal Mészöly Géza legénysége.
Folytassa Haladás… a Diósgyőr ellen!

A tabella ötödik pozícióját foglalja el a Szombathelyi Swietelsky-Haladás együttese, amely a válogatott mérkézések miatt keményen készült az elmúlt napokban. A bajnoki szereplést tekintve a legutóbbi három mérkőzésén egyetlen pontot szereztek a zöld-fehérek, így mindenképpen győzni akarnak a vasi labdarúgók. A felkészülés sikerében még egy edzőmérkőzést is játszottak Jagodicsék, akik az osztrák éllovas otthonában szerepeltek. A rendkívül változatos találkozón 4:3 arányú vereséget szenvedtek a szombathelyiek, azonban nincs ok az elkeseredésre.

Nagyon büszke vagyok a fiúkra - mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője a Frisss.hu érdeklődésére. Igyekeztem lehetőséget biztosítani azok számára, akik kevesebbet jutottak eddig szóhoz, illetve remek lehetőség volt, hogy tökéletesíthessük taktikánkat. Kifejezetten örömteli, hogy sikerült felállnunk a padlóról és megszorongattuk az orszták bajnokság éllovasát. Kis szerencsével pedig akár döntetlent is elérhettünk volna.

Szombaton a Diósgyőr ellen kellene pontokat gyűjteni. Mit vár a sereghajtó elleni találkozótól?

Kemény csata lesz és nem valószínű, hogy kijön a két együttes között az a különbség, amelyre a tabellán elfoglalt helyezések alapján gondolhatunk. A DVTK remek kis közösséget alkot és eddig nem igazán jött ki a lépés nekik, igyekezni fogunk, hogy ez ne változzon meg! A magabiztosság megvan bennünk és igyekeszünk dominálni a találkozón. A debreceni stadion amúgy is kellemes emlékeket ébreszt bennünk, de senki ne várja, hogy ugyanaz a forgatókönyv várható, mint a hazai összecsapáson.

Kikre nem számíthat a mérkőzésen?

Több sérültünk van, akik a hátralévő négy bajnokin és egy kupamérkőzésen nem léphetnek pályára. Calvente, Williams és Németh Márió hiányát nagyon érezzük, hiszen három remek támadójátékosról van szó. A gólok, és a kulcspasszok számában utóbbi kettő eddig is jeleskedett. A Békéscsabáról érkező játékos pedig nem tudott még pályára lépni, pedig bizonyította már korábban, hogy mérkőzéseket képes eldönteni.

Király Gábor is a maródiak listáján van, mégis inkább a válogatott miatt került reflektorfénybe.

Közvetlenül a találkozót követően én is beálltam a sorba és gratuláltam neki, hiszen feltette a svédek ellen az i-re a pontot. Nagyszerű rekordot állított be, amelyre minden magyar büszke lehet. Betartotta azt az ígéretét is, hogy a nemzeti csapat ki fog jutni egy nagy tornára, s részese is lett ennek a menetelésnek. Egy olyan példakép a kapusok, játékosok számára, amelyről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Egyébként látszott a búcsúmérkőzésén is, hogy nem volt teljesen egészséges, mégis parádés védést mutatott be. Bízom benne, hogy hamarosan felépül, mert mi - a vezetők és a játékosok - akárcsak a szurkolók szeretettel várjuk.

közösség

további frisss

lap tetejére