Földtörvényt módosítana az LMP

szróbert • 2014. július 11., péntek •
Kizárólag magyar termékeket, gyümölcsöket és zöldségféléket láttunk az asztalon, amikor Horváth Zoltán bejelentette, hogy a Lehet Más a Politika a földtörvény módosítását kezdeményezte a hobbikertészek érdekében. Az LMP szombathelyi önkormányzati képviselője a frisss.hu-nak elmondta, hogy a szombathelyi kiskertbérlőket is tömörítő egyesületek jelzései alapján fordultak a parlamenthez.
Földtörvényt módosítana az LMP

A földtörvény módosítását kezdeményezték azok az első megkeresések, melyek a kiskertbérlők irányából több helyre, így az LMP-hez is eljutottak - mondta bevezetőjében Horváth Zoltán. 
Hamar kiderült az LMP számára, hogy országos probléma ez - folytatta, majd hozzátette: A javarészt hobbikertészekből álló gazdálkodók érdekében az LMP vidékpolitikai műhelye elkészítette saját törvényjavaslatát és a jövő héten már be is nyújtja azt.
A törvényt egyetlen mondattal kell kiegészíteni: zártkerti vagy belterületi fekvésű mező- illetve erdőgazdasági hasznosítású föld használati jogosultságát földművesnek nem minősülő természetes magánszemélyekre is vonatkozzon – ez lenne a módosítás lényege.

A téma egyébként már a szombathelyi közgyűlés napirendi témái között is szerepelt, a vasi megyeszékhely döntéshozói legközelebb szeptemberben tárgyalnak majd róla. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére