Földi Gyöngyvér nem tud elszakadni nagy szerelmétől

PCS - fotó: Bodorkós Máté, Tóth Arnold • 2017. január 27., péntek •
Egy vegyészmérnök, aki jó barátságban áll a kosárlabdával.
Földi Gyöngyvér nem tud elszakadni nagy szerelmétől

A zentai születésű kosaras neve bizony nem lehet ismeretlen a szombathelyi Egyetemi Sportegyesület szurkolói számára. A külső posztokon számításba vehető sportoló korábban már játszott a vasi megyeszékhelyen, azonban váratlanul eltűnt és csak hosszú hónapokkal később derült ki, hogy miért?!

Milyen érzés újra Szombathelyen játszani?

Őszintén? Nagyon jó, hiszen korábban már volt szerencsém több játékossal is együtt dolgozni, illetve ellenfélként is találkoztam néhány lánnyal. Örülök, hogy ismét a vasi megyeszékhely hírnevét öregbíthetem.

Korábban már játszottál itt, aztán hirtelen eltűntél. Mi történt pontosan?

Ez elég összetett dolog volt. Azzal kezdődött, hogy megsérült a szemem, amely nehezen akart gyógyulni. Emiatt kontaktlencsét sem hordhattam. Fél évet kellett kihagynom emiatt. Aztán az egyetemen is megnőtt a követelmény, így körülményesebb volt Veszprémből hazajárni, edzésre és mérkőzésre egyaránt. Ezért hoznom kellett egy nehéz döntést és szüneteltettem a pályafutásom.

Földi Gyöngyvér a védekezésből is kiveszi a részét

 

Nyilván a szemed meggyógyult, hiszen remekül osztod a zsugát, amikor szükséges. A tanulmányaiddal mi a helyzet?

Mivel már csak 2 tantárgyam van az államvizsgáig már könnyebb megszervezni a tanulást, az utazást és a kosárlabdázást is. Nyilván van egy olyan ki nem mondott egyesség, hogy amíg tudom, szívesen csinálom. Persze az államvizsga előtt nehezebb lesz minden edzésen részt venni, de nagy szerelmem a kosárlabda, amiről nem igazán tudok lemondani.

Ennek bizonyára az edzőtök, Szabó László örül a legjobban. Mely poszton mozogsz otthonosan?

Több külső poszton játszó kosaras is van. Engem leginkább a 2-3 poszton vethet be az edző. Nyilván a rotáció, a fáradtság és a sérülések is bejátszanak a csapat felállításában, de úgy veszem észre, hogy remekül megértjük egymást a lányokkal.

 

Bizony egy dobóhátvédnek be kell merészkedni a palánk alá is

 

A SzoESE kerete alaposan megváltozott, többen is távoztak és a sérülések is rendre megkeserítették az együttes életét...

Igen, ez így van. Annak viszont nagyon örülünk, hogy a csapategységünk jó, bár vannak még hibák, amiket javítanunk kell.

Végül egy nagyon fontos kérdés: kosárlabda, vagy civil karrier?

Nehéz kérdés, hiszen vegyészmérnöknek tanulok. Ha józan fejjel gondolkozom, akkor azt mondom, hogy civil pálya. Viszont nagyon szeretem a kosárlabdát is, így jobban örülnék, ha mindkettőt csinálhatnám. Nem szeretnék eltávolodni az általam annyira csodált sportágtól...

közösség

további frisss

lap tetejére