Fókuszban az új nemzeti politika

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2017. március 25., szombat •
A kormány intézkedéseinek köszönhetően mi, magyar emberek jobban élünk, elkezdtük finanszírozni a hazai költségvetést, illetve önmagunkat is – ezt Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke mondta a Herényi Esték sorozat péntek esti előadásán.
Fókuszban az új nemzeti politika

A Herényi Kulturális és Sportegyesület rendezvényét Hende Csaba országgyűlési képviselő, Illés Károly alpolgármester, Lendvai Ferenc tanácsnok és több önkormányzati képviselő jelenlétében Koczka Tibor alpolgármester nyitotta meg, majd Németh Szilárd tartott lakossági fórumot. 

A frakcióvezető-helyettes, aki nem mellesleg a Magyar Birkózó Szövetség elnöke is, bevezetőjében elmondta, hogy már hagyományosan idén is Szombathely ad otthont a Birkózó Magyar Nagydíjnak, melyen 19 ország legjobb sportolói veszek részt, de nemcsak a hétvégi sporteseményre, hanem a jövő heti U23-as EB-n való részvételre is ráirányította a figyelmet. Ezt követően pedig megköszönte a herényieknek, hogy közel 60%-uk elment a 2016-os népszavazásra.

Orbán Viktor miniszterelnök februári évértékelőjére utalva Németh Szilárd elmondta, hogy hazánknak olyan ,,új nemzeti politikára” van szüksége, amelynek 5 súlyos problémát kell megoldania, amelynek öt fontos kérdésre kell válaszolnia, amelynek öt nagy támadást kell kivédenie.

Az a célunk, hogy mindenki tudjon egy-két lépéssel előbbre lépni. Segíts magadon és elvárhatod, hogy a közösség is megsegít – fogalmazott Németh Szilárd, majd sorra vette az 5 fontos kérdést. 

Mit képviselünk a migrációval kapcsolatban? Sok menekült korlátlanul utazhat Európában. Kérdés, őrizetbe vegyük-e őket, amíg jogerős döntés nem születik róluk. A saját nemzeti kultúránkat, a biztonságérzetünket, gyermekeinket féltjük és őrizzük meg, amikor azt mondjuk, hogy ne jöjjön ide senki élősködni, hanem tartsa fenn magát otthon, saját hazájában. A polgári rendünk a törvényességen alapul. Nálunk nem fognak a nők csadort viselni, mert itt nem kell. Nekünk a magyar családokat kell hozzásegíteni ahhoz, hogy merjenek gyermekeket vállalni. A népszavazáson megerősítették az emberek, hogy nem kérünk abból, hogy nyugatról visszatoloncolják ide a migránsokat – mondta Németh Szilárd. 


 
Brüsszel meg akarja tiltani a rezsicsökkentést. Harcolni kell ellene, ragaszkodni kell az ármegállapítási jogunkhoz – reagált a frakcióvezető-helyettes, aki szerint a rezsicsökkentés lényege, hogy a gáz, a villany és a távhő 25%-kal lett olcsóbb, és ezt Magyarországon az egyetemes szolgáltatás keretében 4 millió háztartásban fenn fogjuk tartani, az ármegállapítás jogát továbbra is magunknál akarjuk tudni. 
Sokáig a 2. legmagasabb árat fizettük a vizsgált 29 fővárosban, időközben elértük, hogy most már a 28. helyen állunk. Ezt akarják elvenni tőlünk. Ez nagyon húsba vágó kérdés, a rezsicsökkentés nemcsak szociális intézkedés volt, hiszen ezáltal több pénz marad az embereknél, de a végtörlesztés, az árfolyamgát, a devizahitelek teljes kivezetésével is ezt értük el. A kormány intézkedéseinek köszönhetően a magyar emberek jobban élnek, a magyar emberek elkezdték finanszírozni a magyar költségvetést, illetve önmagukat – hangsúlyozta, majd hozzátette, hogy a kormány célja, hogy a rezsicsökkentés – egész Európában egyedülálló módon – folytathassa.

Brüsszel támadás alá veszi a munkahelyteremtő támogatásokat, pedig erről is a nemzeteknek kell dönteniük. A munkahelyteremtő-támogatást is meg kell védenünk. Mi a magyar utat járjuk, mert a magyar érdekeket szolgáljuk. Ha nem tudunk élni a diplomácia egyensúlyozó szerepével, akkor elveszünk. 7 éve sikeresek vagyunk, ezt a politikát folytatjuk – fűzte hozzá a Fidesz alelnöke. 
 
Brüsszel újabb gazdasági jogosítványokat akar magának, szociális pillér néven, de mi nemzeti hatáskörben akarjuk tartani az adópolitikát, mert a magyar adópolitika a közös teherviselésen alapul, vagyis minden magyar ember az eredményeihez képest járul hozzá az állami bevételekhez. A társasági adó olyan alacsony, hogy idejön a működő tőke. Nem jött el még a mennyország, de jó úton vagyunk, viszont el akarnak bennünket gáncsolni. Az összekapcsolt rendszer elemei mind-mind hazánkat szolgálják – emelte ki Németh Szilárd. 

A nemzetközi szervezetek aktivitása erősödik. Titokban külföldi pénzekkel akarják befolyásolni a magyar politikát. Tiszta vizet kell önteni a pohárba. A Soros György által pénzelt konglomerátum tagjai mindentől függetlenek, aztán kiderül, hogy a civilek Majtényit javasolják a köztársasági elnöknek. A kormány mögött nemzeti konzultáció és népszavazás áll. Ott voltunk és az emberek döntöttek. A nemzeti érdekeknek megfelelően kell meghatározni magunkat. Nekünk itt kell maradnunk, ez a mi földünk, ez az ország a magyaroké. A jövőben is eszerint kell élni, meg kell védeni magunkat. Ez a rendszer sikeres, ha összekapaszkodunk, ha egyetlen országként is, de betartjuk a legfontosabb schengeni szabályokat, akkor győzhetünk – nyomatékosította mondandóját a Fidesz alelnöke. 

Beszéde végén Németh Szilárd elmondta, hogy az új nemzeti politika mind az 5 kérdésében nemzeti konzultációt indítanak  hamarosan, amelyben kikérik az emberek véleményét, ezért arra kérte a szombathelyi polgárokat és a városrészben élőket is, hogy álljanak be a kormány, a parlamenti többség mögé.  

A lakossági fórumot a résztvevő érdeklődők kérdéseire történő válaszadással zárta a politikus, majd az est házigazdája köszönte meg a Herényi Esték vendégének a szombathelyi előadást.   
  

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére