Fokozottan figyeljünk vagyontárgyainkra a hosszú hétvégén is

Frisss • 2016. október 30., vasárnap •
Figyelemfelhívó akció a Jáki úti temetőnél.
Fokozottan figyeljünk vagyontárgyainkra a hosszú hétvégén is

Közeleg a halottak napja, amely mindenki számára az elmerengés és megemlékezés időszaka. Sajnos nem mindenkinek jelent ez olyan sokat, hiszen ilyenkor is tevékenyen dolgoznak a rosszfiúk. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai ezért figyelemfelhívó akciót hirdettek a lakosság számára.

A bűncselekmények megelőzésének fontossága kulcsfontosságú - ezt Németh Andrea, címzetes rendőr őrnagy, kiemelt főnyomozó mondta el a Frisss.hu érdeklődésére. Kifejtette, hogy az előttünk álló napokban is fontos a prevenció, ezért tegyünk meg mindent lakásunk és egyéb értékeink megóvásáért.

Mielőtt útnak indulunk, a nyílászárókat megfelelően zárjuk be, hogy ne érkezzünk haza kellemetlen meglepetésre. Környezetünkben észlelhetik, ha hosszabb időre távozunk. A betörések ellen minden mechanikai és elektronikai védelmet használjunk fel.

Ugyanilyen fontos a gépjárművünk védelme. Fontos, hogy parkolásra alkalmas és jól megvilágított helyen zárjuk le autónkat. Célszerű minden értéket kipakolni a gépjármű utasteréből és a csomagtartóból is.
Ha a szélvédőn hagyjuk navigációs eszközünk tartóját, feltételezheti az elkövető, hogy az autóban megtalálható a GPS, esetleg mobiltelefon - mondta Németh Andrea. Ezért ne hagyjunk a személygépjárműben értéket.

A kerékpárral érkezők is ügyeljenek arra, hogy stabil helyen rögzítsék és lakattal, lánccal biztosítsák be közlekedési eszközüket. Egyébként a polgárőrség és a rendőrség folytatja korábbi évekhez hasonló közös programját és fokozott jelenléttel készülnek a temetők környékén, így Szombathelyen a Jáki úti temetőnél is.

közösség

további frisss

lap tetejére